close
NewsNieuws

De Bulgari Aluminium is opnieuw zijn tijd vooruit

Bulgari Aluminium

In 1998 zorgde Bulgari voor verbazing toen het een horloge bracht in een combinatie van aluminium en rubber. 25 jaar later is de Bulgari Aluminium een tijdloos icoon, maar wel een icoon dat zijn uitstraling heeft vernieuwd. Dit voorjaar kiest Bulgari voor licht en kleur met drie nieuwe creaties die aantonen in hoeverre de Bulgari Aluminium op unieke wijze op zijn tijd vooruit loopt.

De Bulgari Aluminium is een moeiteloos stijlvol, veelzijdig en bij uitstek draagbaar horloge. De combinatie van Italiaanse designflair met een onverwachte coolness maakt het opvallend. Dit horloge is een perfecte belichaming van Bulgari’s Italianità. Dat laat Bulgari nu opnieuw zien in drie nieuwe uitvoeringen.

BLAUW: BULGARI ALUMINIUM CAPRI EDITION

De Capri Edition is vernoemd naar de baai van Napels en het unieke, fascinerende blauw van de Tyrreense Zee. Deze uitvoering van de Bulgari Aluminium heeft een gepersonaliseerde kast waarvan de achterzijde is gegraveerd met de Faraglioni van Capri, de drie torenhoge rotsformaties die een iconisch symbool zijn geworden van de natuurlijke schoonheid van het eiland. Deze gelimiteerde serie is verkrijgbaar in een Solotempo (tijd en datum) en een chronograafversie.

De twee versies, elk in een gelimiteerde oplage van duizend stuks, zijn voorzien van een shaded blauwe wijzerplaat met lichtgevende wijzers en indexen in een veertig millimeter aluminium kast. Het horloge is waterdicht tot honderd meter en de rubberen band met aluminium schakels en gesp zorgen voor een comfortabele pasvorm om de pols.

ZWART OF ZWART/WIT: EEN NIEUWE CHRONOGRAAF

Bulgari’s iconische aluminium chronograaf is nu verkrijgbaar in een geheel zwarte uitvoering met een nieuw chronograafuurwerk. De klassieke zwart-wit versie heeft een update gekregen met hetzelfde kaliber voor een naadloze overgang. Beide modellen hebben nu een iets grotere kast van 41 millimeter in plaats van de vorige 40 millimeter. De kenmerkende rubberen band van de Bulgari Aluminium is in deze chronograaf zwart van kleur. Mocht iemand denken dat het woord icoon wat vroeg komt voor een 25-jarige: het is vermeldenswaard dat de Bulgari Aluminium chronograaf in 2020 de prijs won in de categorie Iconic van de gerenommeerde Grand Prix d’Horlogerie de Genève (GPHG) waar jaarlijks de beste horloges in de prijzen vallen. Voor Bulgari is dit een bevestiging van het uitstekende ontwerp, de iconische status en de coole, edgy vibe van het horloge.

GROEN: MATCH POINT EDITION

De Match Point Edition is een gelimiteerde serie binnen de Bulgari Aluminium collectie die is ontworpen voor tennisliefhebbers en voor iedereen met een sportieve levensstijl. Herkenbaar aan zijn groene kleur is het horloge niet alleen bedoeld om in het clubhuis te dragen, maar ook op de baan. Dankzij een Velcro band en de kroon aan de linkerzijde biedt dit model ook tijdens een tenniswedstrijd maximaal comfort om de pols. De witte wijzerplaat wordt geaccentueerd met groen lichtgevende wijzers en indexen met een gele lichtgevende stip. Het gepersonaliseerde kastdeksel is voorzien van een tennisbal-gravure, die een uniek tintje geeft aan deze gelimiteerde oplage van slechts achthonderd stuks.

Tags : Bulgari
0024 Editorial Team

The author 0024 Editorial Team

When we started publishing our first high-end watch magazine in 1999, we had only one intention: increasing the popularity of high-quality mechanical watches. Now, many years later, this has not changed at all. In 2017 we have reinvented ourselves to serve our readers in a different and better way. Starting in 2017, the new 0024 is again better equipped to interact with the changing world of high-end watches. The new 0024 HORLOGES magazine (written in Dutch) will be at least a 200 pager: that’s twice the volume of our magazine in the old days.