close
Inhorgenta 2023

0024Horloges bezocht de eerste echte horloges- en sieradenbeurs van het jaar, de Inhorgenta in de Messe München. Uiteraard ging onze aandacht voornamelijk uit naar het sfeervolle horlogepaviljoen met merken als MeisterSinger & Staudt Chronometrie, maar niet onvermeld mag de prachtige collectie juwelenhuizen blijven, waaronder het jubilerende Schaffrath1923. Natuurlijk kwamen we ook juweliers tegen, zoals de Alkmaarse edelsmid Marc Lange en het Amsterdamse juwelierskoppel Kitty & Benno Leeser. Hierbij wist juwelier Leeser te melden dat het toerisme nog niet op het pre-covid niveau lag, maar dat de kwaliteit van de bezoekers en dus de bestedingen wel sterk omhoog zijn gegaan.

 

 

Yvo Staudt

Op de Inhorgenta troffen we de gezellige huiskamer van Yvo Staudt, naast zijn warme interieur wist de pas vader geworden horlogeondernemer ons ook te beroeren met zijn eind 2022 geïntroduceerde unieke aanpak. Of het papa worden nu wel of niet meespeelde, de begaafde musicus zat voor een levensgrote wand met een wijzerplaat van een van zijn met veel detail geguillocheerde horloges. Hierop prijkte op de wijzerplaat de tekst: ‘von papa’. Uiteraard in het Duits, want deze beurs vindt nu eenmaal plaats in het vermogende Beieren, zuid-Duitsland. Met deze optie om je Staudt uurwerk maximaal te personaliseren, heeft ons inziens Staudt een schot in de roos. Waar grote merken de neus ophalen om een klant extra in de watten te leggen, maakt Staudt hier juist een perfect uitgevoerde service van!

Waarlijk uniek en wij als 0024 blijven het jonge snelgroeiende horlogemerk zeker volgen op dit vlak. Want feitelijk is dit veel leuker en professioneler dan een handmatig gegraveerde kast van een merk horloge. Het aantal mogelijkheden is groot en de prijs-kwaliteit verhouding verrassend.

Wij menen dan ook dat Yvo hier een unieke propositie mee heeft weten te creëren. Als trotse echtgeno(o)t(e), vader/moeder, pensionado, ondernemer etc. is dit echt een onderscheidend verhaal. En of het vaderschap van Yvo er iets mee te maken heeft, dat blijft in nevelen gehuld!

 

 

Tags : InhorgentaMeisterSingerStaudt Twenthe Watches
0024 Editorial Team

The author 0024 Editorial Team

When we started publishing our first high-end watch magazine in 1999, we had only one intention: increasing the popularity of high-quality mechanical watches. Now, many years later, this has not changed at all. In 2017 we have reinvented ourselves to serve our readers in a different and better way. Starting in 2017, the new 0024 is again better equipped to interact with the changing world of high-end watches. The new 0024 HORLOGES magazine (written in Dutch) will be at least a 200 pager: that’s twice the volume of our magazine in the old days.