close
NewsNieuws

De MeisterSinger Bell Hora laat nu ook in middenblauw elk uur horen hoe laat het is

MeisterSinger Bell Hora

MeisterSinger presenteert de Bell Hora. Het horloge geeft de tijd niet alleen aan met slechts de enkele wijzer zoals we die van het merk kennen, maar ook met een vriendelijke bel. In deze uitvoering met een wijzerplaat in de nieuwe kleur middenblauw slaat de sonnerie au passage elk uur subtiel de tijd.

Een ongebruikelijke manier van de tijd aanduiden is MeisterSinger niet vreemd. Het is heel even wennen, maar ook met slechts één wijzer is de tijd prima af te lezen. Op de seconde nauwkeurig lukt weliswaar niet, maar waarom zouden we dat willen in een tijd waarin we al druk genoeg zijn? Dan zorgt een blik op een MeisterSinger voor een moment van ontspanning in een jachtig bestaan.

Om de tijd met een enkele wijzer aan te geven, maakt MeisterSinger gebruik van een wijzer die langer is dan gebruikelijk in een horloge. De punt wijst naar de fijne vijf-minutenmarkeringen aan de rand van de wijzerplaat. Hoewel MeisterSinger uniek is als het deze manier van tijd weergeven betreft, is het niet nieuw. Tot ver in de achttiende eeuw was één wijzer voldoende om de tijd aan te wijzen.

MeisterSinger Bell Hora

 

MeisterSinger grijpt terug op het verleden

Met de Bell Hora verwijst MeisterSinger opnieuw naar het verleden. Het mechanische uurwerk met een sonnerie au passage is immers ook al enkele eeuwen oud. Deze complicatie slaat elk uur de tijd en dat doet het nu in de Bell Hora. Het maakt hiervoor gebruik van het automatische kaliber MS Bell met de door MeisterSinger ontwikkelde slagwerkmodule. Binnen zestig minuten verzamelt het de energie voor een nauwkeurige, goed gedoseerde slag tegen de klankvork achter de wijzerplaat. De slagwerkmodule kan worden ontkoppeld met de drukknop boven de kroon. Het horloge blijft dan stil, want het komt natuurlijk niet altijd uit dat een horloge de rust verstoort.

De Bell Hora

MeisterSinger bracht de Bell Hora voor het eerst in 2021, maar het idee voor dit horloge stamt uit 2016. Toen werd de laatste hand gelegd aan de tekeningen van een ander horloge, de Salthora met springend uur, maar dat leidde ook tot een nieuw idee. Manfred Brassler, oprich-ter en directeur van MeisterSinger, herinnert zich: “Destijds merkte onze horlogetechnicus op: we zouden het uur ook kunnen laten klinken in plaats van te springen. We kwamen jaren later op dit idee terug…”.

Frank Stelzer, een gepassioneerd horlogemaker bij MeisterSinger, is altijd gefascineerd geweest door het weergeven van de tijd op een akoestische manier. Na de succesvolle introductie van het springuur in de Salthora modelserie kwam MeisterSinger terug op het idee om de energie van de ontgrendelingshendel op een andere manier te gebruiken. Hij legt uit: “In plaats van een uurschijf aan te drijven, moet de ontgrendelingshendel een soort bel of klankvork raken. Dit zou elk uur een geluid produceren dat de drager van de klok onopvallend zou waarschuwen dat er een nieuw uur begint”, aldus Stelzer, die blij is met het resultaat van zijn idee. “Met de ontwikkeling van de Bell Hora is een horloge ontstaan dat je anders alleen in het hoge prijssegment zou verwachten. Voor mij was het een zeer spannende en vooral leerzame reis. Afgezien van talrijke tegenslagen waren het vooral de ‘aha’-effecten die mijn motivatie op een hoog peil hielden.

MeisterSinger Bell Hora

 

De Bell Hora anno 2023

De Bell Hora heeft veel aandacht getrokken met zijn ongewone complicatie. In 2021, het jaar van zijn lancering, ontving het de gerenommeerde Red Dot Design Award voor uitzonderlijk design. Dit jaar breidt MeisterSinger het succesvolle model uit met een elegante versie met een wijzerplaat in middenblauw, de cijfers en de bel hierop zijn in elegant goud. Deze Bell Hora heeft een edelstalen kast met een diameter van 43 millimeter en een leren band met krokop-rint. Het uurwerk is het automatische kaliber MS Bell, dat is gebaseerd op een basisuurwerk van Sellita. De prijs: € 3.890,-

 

MeisterSinger Bell Hora

 

Tags : MeisterSinger
0024 Editorial Team

The author 0024 Editorial Team

When we started publishing our first high-end watch magazine in 1999, we had only one intention: increasing the popularity of high-quality mechanical watches. Now, many years later, this has not changed at all. In 2017 we have reinvented ourselves to serve our readers in a different and better way. Starting in 2017, the new 0024 is again better equipped to interact with the changing world of high-end watches. The new 0024 HORLOGES magazine (written in Dutch) will be at least a 200 pager: that’s twice the volume of our magazine in the old days.