close
NewsNieuws

Arnold & Son bereikt nieuwe horizonten met de Globetrotter Platinum

Arnold & Son Globetrotter Platinum

De Aarde is ons meest kostbare bezit. De Aarde waarop wij leven natuurlijk, maar als het om horloges gaat, geldt dat zeker voor deze Globetrotter Platinum van Arnold & Son. Een worldtimer als een kunstwerk waarmee het merk nieuwe horizonten verkent.

De geschiedenis van Arnold & Son gaat terug tot 1764 toen John Arnold chronometers maakte. Aan boord van schepen van de Britse marine waren het essentiële instrumenten om de wereld te verkennen, te reizen en nieuwe horizonten te ontdekken. Met de nieuwe Globetrotter Platinum brengt Arnold & Son nu een prachtige ode aan de ontdekkingsreizigers van de achttiende eeuw.

Internationaal georiënteerd

Niet alleen de horloges, maar ook de mensen achter het merk Arnold & Son richten hun blik over de grenzen. De Brit John Arnold leerde het vak van horlogemaker in Den Haag waar hij zich op 19-jarige leeftijd vestigde. De maritieme chronometers die hij maakte, waren voor de Britten van groot belang bij het veroveren van de wereldzeeën. Vandaag de dag is het merk gevestigd in het Zwitserse La-Chaud-de-Fonds waar het horloges maakt waarin de wereld een belangrijke rol speelt. Recent streek het merk opnieuw neer in ons land, toen het Time Company van John van Steen koos als agent voor de Benelux.

 

 

Een brug boven de globe

Met zo’n geschiedenis en liefde van de wereld, is de Globetrotter Platinum een horloge dat goed laat zien waar het merk voor staat. In de platina kast met een diameter van 45 millimeter is de blikvanger een centrale bol die het noordelijk halfrond verbeeldt. Deze wordt overspannen door een immense brug in 18-karaats goud. De gebogen lijn van de brug is het kenmerkende visuele element van de Globetrotter en bevat een functioneel juweel in het midden om de as van de universele tijd aan te geven.

Onder de brug ligt de wereld. Op de globe zijn Amerika, Eurazië en Afrika boven de evenaar met veel detail afgebeeld. De gepolijste en gerodineerde landmassa is uit één stuk gebeeldhouwd. Het reliëf van de bergketens wordt geaccentueerd door een matte afwerking. De oceanen, met de hand beschilderd met verschillende lagen lak, krijgen diepte en glans door blauwe pigmenten verrijkt met parelmoer. De kustlijnen, in een lichtere tint blauw en verrijkt met Super-Luminova, lichten ’s nachts op en benadrukken nog verder het reliëf van dit kleine met de hand vervaardigde kunstwerk.

De universele urenring is gemaakt van transparant saffierkristal. Lokale tijden worden aangegeven door rode pijlen die naar de markeringen wijzen, terwijl wereldtijden kunnen worden afgelezen door denkbeeldige lengtegraden vanaf het juweel in de centrale brug naar de 24-uurs ring te visualiseren.

De Globetrotter Platinum is uitgerust met het automatische A&S6022 uurwerk van het huis, dat, net als alle uurwerken die door Arnold & Son worden geproduceerd, volledig is ontwikkeld, vervaardigd, gedecoreerd, geassembleerd, afgesteld en in de kast geplaatst in de manufactuur van het merk in La Chaux-de-Fonds.

De Globetrotter Platinum is een limited edition van 28 exemplaren. De prijs bedraagt 64.900 Zwitserse frank.

 

 

Tags : Arnold & Son
0024 Editorial Team

The author 0024 Editorial Team

When we started publishing our first high-end watch magazine in 1999, we had only one intention: increasing the popularity of high-quality mechanical watches. Now, many years later, this has not changed at all. In 2017 we have reinvented ourselves to serve our readers in a different and better way. Starting in 2017, the new 0024 is again better equipped to interact with the changing world of high-end watches. The new 0024 HORLOGES magazine (written in Dutch) will be at least a 200 pager: that’s twice the volume of our magazine in the old days.