close
NewsNieuws

Roger Dubuis brengt een lichtshow met de Excalibur Blacklight Spin-Stone Monobalancier

Gemaakt om op te vallen. Nooit bang om te stralen. Als innovatief merk dat graag nieuwe wegen van expressie en vakmanschap betreedt, heeft Roger Dubuis met de Excalibur Blacklight Spin-Stone Monobalancier het volledige potentieel van kleurrijke luminescentie benut. Dit inventieve horloge brengt een indrukwekkende lichtshow om de pols.

De Blacklight-collectie Roger Dubuis heeft al een uitstekende reputatie vanwege zijn opvallende esthetiek en uitmuntende prestaties. Met de opvallende Spin-Stone zet het merk nu een bijzonder nieuw model in de schijnwerpers. Of misschien is het in dit geval zelf de schijnwerper want dit horloge licht 24/7 op in opvallende kleuren. De Excalibur Blacklight Spin-Stone Monobalancier is een horloge dat aandacht vraagt, en het ook krijgt. We kunnen er simpelweg niet omheen.

 

Luminescerende spinellen

Wie naar de nieuwe Spin-Stone kijkt, zal niet direct opvallen hoe laat het eigenlijk is. De aandacht gaat onvermijdelijk naar de kleurige spinellen die de kast van Eon-Gold en het uurwerk sieren, en waar het zijn naam aan te danken heeft. De edelstenen lopen in kleur uiteen van rood tot blauw en zijn bedekt met een Super-Luminova coating. Zodoende schittert elke spinel altijd in volle kleur – of het nu dag of nacht is.
De creatie van oplichtende spinellen laat zien hoe toegewijd Roger Dubuis is aan de ingewikkelde kunst van luminescentie. Hierin gaat het merk ver, want om de gewenste tinten, uniformiteit en luminescentie te bereiken, is elke spinel synthetisch gecreëerd. De spinellen met hun kenmerkende rondingen en scherpe hoeken dragen de naam Spin-Stones, een slijpvorm waarop octrooi is aangevraagd.

Artistieke en technische eyecatcher

Het kaliber RD720SQ bevat eveneens spinellen. Deze kleurrijke 3D microstralen reiken uit om de takken te vormen van de iconische ster van Roger Dubuis – die in het hart samenkomen bij een natuurlijke, sprankelende diamant.

Het uurwerk van de Excalibur Blacklight Spin-Stone Monobalancier is hierdoor een artistieke eyecatcher, maar de esthetische en technische prestaties zijn wel in balans. Opvallend is een verhoogde gangreserve van 72 uur en een geoptimaliseerde microrotor om de trillingen te minimaliseren. In de zoektocht naar grotere efficiëntie en energietransmissie is ook de vorm van het echappement verbeterd, in combinatie met diamant gecoate silicium stenen en een nieuw smeermiddel. Deze exhibitie van Roger Dubuis’ obsessieve engineering wordt samengebracht met een handmatige afwerking – resulterend in de gerenommeerde Poinçon de Genève certificering.

 

Tags : Roger Dubuis
0024 Editorial Team

The author 0024 Editorial Team

When we started publishing our first high-end watch magazine in 1999, we had only one intention: increasing the popularity of high-quality mechanical watches. Now, many years later, this has not changed at all. In 2017 we have reinvented ourselves to serve our readers in a different and better way. Starting in 2017, the new 0024 is again better equipped to interact with the changing world of high-end watches. The new 0024 HORLOGES magazine (written in Dutch) will be at least a 200 pager: that’s twice the volume of our magazine in the old days.