close
NewsNieuws

Bell & Ross BR 03-92: Franse stijl met militaire inspiraties

De Bell & Ross BR 03-92 combineert de instrumentele beeldtaal van het Frans-Zwitserse merk met een bijdrage aan het goede doel.

Het zal de oplettende lezer al zijn opgevallen dat we fan zijn van Bell & Ross. Het in Parijs gevestigde merk weet altijd spannende herinterpretaties te maken van instrumenten als snelheidsmeters, dieptemeters en meer. Een groot deel van die inspiraties komt uit de luchtvaart, maar lang niet allemaal. Inmiddels is de collectie uitgebreid een heel aantal modellen voor andere activiteiten, waaronder duiken.

Tara Ocean

Die duikhorloges hebben nu een nieuwe broer, namelijk de BR 03-92 Diver Tara Ocean. Dit horloge is het resultaat van een samenwerking tussen Bell & Ross en de Tara Océan Foundation. De Tara Ocean Foundation is een Franse stichting die zich toelegt op de oceaan en heeft twee hoofdmissies. Ten eerste het verkennen van de oceaan om deze beter te begrijpen en ten tweede het delen van wetenschappelijke kennis over de oceaan om het publieke bewustzijn te vergroten.

Om deze missie te ondersteunen én om meer horloges te verkopen heeft Bell & Ross een duikhorloge van professionele kwaliteit ontwikkeld. Deze voldoet volgens het merk zelf aan alle ‘behoeften van de bemanning aan boord van de oceanografische verkenningsschoener Tara, die de wetenschappelijke missie van de organisatie zelfs onder extreme omstandigheden uitvoert.’

Om de omvang van hun taken aan te kunnen, zo schrijft het merk, ‘moeten deze ervaren wetenschappers en matrozen onder alle omstandigheden kunnen rekenen op nauwkeurige, betrouwbare hulpmiddelen’. De uitdaging vindt weerklank bij het Bell & Ross-team: de Bell & Ross BR 03-92 Diver Tara Ocean is door alle bemanningsleden geadopteerd.

Lees ook – De Bell & Ross BR-X5: dit is het eerste kaliber van B&R

Bell & Ross BR 03-92

Maar minstens zo belangrijk: het horloge ziet er heel goed uit. De nieuwe Bell & Ross BR 03-92 Diver Tara Ocean is uitgevoerd in een heel mooie donkerblauwtint en combinatie met witte en feloranje details.

De kast van de BR03 is net iets kleiner dan de kast van de bekende BR01, wat het horloge ook net wat draagbaarder is dan zijn bekendere broer. De kast van de BR03 meet 42 millimeter in doorsnee, al draagt hij iets groter door de vierkante vorm.

De kast is gemaakt van blauw keramiek. Een bijzonder aardige designvondst is dat ook de schroeven, wijzerplaat, lunette en  zelfs de datumaanduiding in dezelfde kleur zijn uitgevoerd. Dit geeft het horloge een onmiskenbaar gestileerde uitstraling die op een heel coole manier samenwerkt met de instrumentele aard van het design.

De band zelf is gemaakt van rubber – heel fijn voor een duiker – en de lunette is draaibaar in een richting. Minstens zo functioneel voor een duiker is de waterdichtheid: die is gegarandeerd tot een diepte van 300 meter. Binnenin de donkerblauwe kast tikt het BR-CAL 302. Dit is een automatisch uurwerk dat, zoals we van Bell & Ross gewend zijn, in Zwitserland werd geproduceerd. Het uurwerk werd geproduceerd door Sellita (kaliber SW300-1) en heeft een gangreserve van 38 uur.

De Bell & Ross BR 03-92 Diver Tara Ocean komt in een gelimiteerde oplage van 999 stuks en kost € 5.700.

Voor meer informatie, zie bellross.com

Bell & Ross BR 03-92 A522: van het asfalt naar de pols

Tags : Bell & Ross BR 03-92
Gandor Bronkhorst

The author Gandor Bronkhorst

Horloge-expert en drijvende kracht achter de online kanalen van 0024. Schrijft longreads en volgt horlogenieuws op de voet. Met een carrière bij onder andere Esquire, Monochrome en De Telegraaf kent hij de horlogerie van binnen en buiten.