close
News

Genève 2019: dag 2 VAN PURE ELEGANTIE NAAR BRANDENDE PASSIE

Van Pure Elegantie Naar Brandende Passie

Social media heeft het werkveld van ons horlogejournalisten behoorlijk veranderd. Nu zijn we vaak voor we een afspraak hebben al op de hoogte van alle nieuwe modellen die een merk lanceert. Dit haalt wat van de spanning weg, maar biedt ook ruimte om gelijk de diepte in te gaan bij een presentatie. Het maakt de SIHH dan ook tot een zeer waardevolle beurs, mits je natuurlijk het geluk hebt dat je er ook voor uitgenodigd bent.

Vorig jaar lanceerde RJ Watches, dat bij de meeste onder ons beter bekend is onder hun vorige naam: Romain Jerome, de voor hun doen redelijk saaie Arraw. Hoewel fraai gemaakt miste dit horloge de excentriciteit die de creaties van het merk zo vaak hadden. Dat werd dit jaar recht gezet met de Arraw 6919. Dit horloge heeft een opvallende maanstandcomplicatie die rond de wijzerplaat draait. Een innovatieve manier om de planeet die het dichtst bij de aarde staat weer te geven. Ze combineren dit met een lunette waarin stukjes van de Apollo 11 verwerkt zijn.

Being Bad Never Looked So Good!

RJ Watches heeft een samenwerking met DC Comics en presenteerde de Arraw ook als The Joker en Two-Face, twee aartsvijanden van Batman. Hoewel op foto’s vooral de Two-Face editie eruit springt zit The Joker versie vol met subtiele details. Omdat ook de banden eenvoudig zelf te wisselen zijn levert RJ Watches verschillende kleuren banden zodat je altijd het juiste accent kan leggen. Zelfs voor mensen die geen uitgesproken liefhebbers zijn van stripfiguren hebben deze twee horloges een opvallende aantrekkingskracht, juist door hun zeer sterke uitvoering.

Zelfs voor mensen die geen uitgesproken liefhebbers zijn van stripfiguren hebben deze twee horloges een opvallende aantrekkingskracht

Piaget is er, maar ook weer niet

Bij Piaget weet je wat je kan verwachten; ultra dunne, mechanische uurwerken verpakt in fraaie kasten van edelmetaal. Dit jaar richten ze zich met name op nieuwe variaties van bestaande modellen zoals de Meteorite. Niets mis mee, maar de wauw-factor ontbreekt wel een beetje, zeker als je het vergelijkt met waar de andere merken mee komen. De kwaliteit is zeker daar, zo laat het merk wederom zien dat ze ook een meester zijn in het zetten van diamanten en zijn hun wijzerplaten van halfedelstenen en meteoriet fabelachtig! Het ontgaat ons dan ook totaal waarom de achtergrond van de datum wit is. Het leest natuurlijk zeer gemakkelijk af, maar haalt tegelijkertijd ook de aandacht weg van die prachtige wijzerplaten. Overigens is het voor een merk niet ongewoon om een wat ‘rustiger’ jaar te hebben qua nieuwe modellen. Vaak betekent dit dat ze achter de schermen druk bezig zijn met nieuwe modellen en/of uurwerken die zeer spectaculair zijn.

Bij Cartier mogen mannen weer elegant zijn

De tijd van sporthorloges die groot genoeg waren om je koffiekopje op te zetten zijn we inmiddels voorbij en bij Cartier gaan ze zelfs een stap verder: mannen mogen weer elegant zijn. Dit doen ze onder andere met de lancering van de Santos Chronograaf waarbij de complicatie bediend wordt met een knop aan de linkerkant van de kast, alsmede de kroon zelf. Innovatief en het werkt zeer prettig. Met de Santos Dumont brengt het merk ook een ode aan het allereerste polshorloge dat ze ooit gemaakt hebben. Voor het eerst in de geschiedenis van La Maison is dit model nu beschikbaar in staal. Omdat het tevens is voorzien van een quartz-uurwerk, maar wel een waarbij de batterij zes jaar meegaat, is de prijs verrassend prettig.

Cartier Santos Chronograph
Cartier Santos Chronograph

Een passionele affaire bij Ulysse Nardin

Ulysse Nardin heeft een lange traditie op het gebied van erotische horloges en brengt dat nu tot leven in een samenwerking met de Italiaanse illustrator van erotische stripboeken, Milo Manara. Speciaal voor het merk creëerde hij een verhaal over een liefdesaffaire tussen een vrouw die gaat zeilen en een zeemeermin. Wat klinkt als het script voor een hele slechte porno-film is in werkelijkheid een serie horloges met prachtige wijzerplaten die het verhaal vertellen.

Hoewel je van sommige zeker rode oortjes zult krijgen, zijn ze verre van ordinair.

Tevens brengt Ulysse Nardin hun befaamde Freak X uit in een kleinere kast van 43 mm. Omdat het uurwerk iets is aangepast en het horloge nu ook voorzien van een kroon is het niet alleen een stuk draagbaarder maar zeker ook een stuk betaalbaarder. Reken erop dat je net iets meer dan twintig duizend euro mee moet nemen om hem om de pols te mogen doen, en dat terwijl vorige modellen met gemak het dubbele, of zelfs het viervoudige kosten.

 

Tags : CartierPiagetRJ WatchesSIHH 2019Ulysse Nardin
0024 Editorial Team

The author 0024 Editorial Team

When we started publishing our first high-end watch magazine in 1999, we had only one intention: increasing the popularity of high-quality mechanical watches. Now, many years later, this has not changed at all. In 2017 we have reinvented ourselves to serve our readers in a different and better way. Starting in 2017, the new 0024 is again better equipped to interact with the changing world of high-end watches. The new 0024 HORLOGES magazine (written in Dutch) will be at least a 200 pager: that’s twice the volume of our magazine in the old days.