close

Misschien was je verliefd op die speciale toen je een kind was. Maar deed nooit uw zet om haar te laten weten dat uw hart bij haar hoort. Misschien zei je tegen jezelf “op een dag zal ze de mijne zijn”, maar door haar verlegenheid en gebrek aan zelfvertrouwen heeft ze haar nooit laten beseffen dat jij de ware voor haar was. En dan eindelijk die fijne dag dat je je innerlijke kracht vond en vroeg of ze op een lokaal bal wilde dansen, de buurzoon had haar hand al in de zijne en ze had zelfs een glimlach op haar gezicht. Dat heb ik geprobeerd. De verliefdheid uit de kindertijd was echter een horloge. En ik was ver voorbij mijn tienerjaren.

Sinds 2006 volg ik het Deense horlogemerk Linde Werdelin op de voet. Niet alleen omdat we dezelfde nationaliteit hebben, maar zeker ook omdat ik altijd al fan ben geweest van hun stoere design. Sinds de eerste dag draait Linde Werdelin om zeer beperkte edities, te beginnen met de Founder’s Watch die werd gemaakt in 222 stukken, verdeeld over 9 verschillende uitvoeringen. Natuurlijk waren alle stukken binnen twee shakes van een lammetjesstaart uitverkocht en dat geldt ook voor veel van de latere modellen, niet in de laatste plaats de erg gave 3Timer.

Het horloge voor de kosmopolitische

linde-werdelin-3timer-the-one-that-got-away-front

De 3Timer was een horloge gemaakt voor de moderne kosmopoliet en bood niet slechts één of twee, maar drie verschillende tijdzones via de vierde centrale wijzer en de draaibare lunette met 24-uursaanduidingen. Kijk of je een beetje weet over het horlogemerk, je weet dat ze niet groot zijn in het draaien van bezels. In plaats daarvan bieden ze dat soort lezing van The Reef of The Rock dat een afneembaar digitaal instrument is voor watersporten of skiën, om er maar een paar te noemen. Dit horloge was voor mij het coolste model in de Linde Werdelin-collectie toen het in 2009 werd gelanceerd. En zoals elke andere Linde Werdelin was het gelimiteerd. Toen de 3Timer werd gelanceerd, bezat ik al twee andere stukken van Linde Werdelin en moest ik wat geld sparen om een ​​derde aankoop te kunnen financieren. Maar de 3Timer met de verbazingwekkende bruine wijzerplaat met zonnepatroon was extreem snel uitverkocht en liet me achter als de jongen van de schooljongen die zijn crush op een ander deuntje zag dansen, om zo te zeggen.

Oud is goud

Sommige mensen beweren dat oud worden niet zo cool is. Die bewering is waar als het gaat om nachtelijk plassen en rugpijn, maar niet als pratende horloges. Het uurwerken plat du jour heeft vintage horloges bovenaan het menu in je favoriete restaurant – en Linde Werdelin weet dit maar al te goed. Dit wordt niet in de laatste plaats geïllustreerd door hun LW Vintage online shop die een mooie collectie van hun oudere collectie aanbiedt, aangeboden door verzamelaars die een nieuwere Linde Werdelin willen kopen. En wat is een betere plek om een ​​vintage stuk aan te bieden dan van de fabrikant zelf.

Genoeg van het gebabbel

Geïnspireerd door niet alleen hun spectaculaire verleden, maar waarschijnlijk ook genoeg van mijn constante gezeur over The One That Got Away, hebben Morten Linde en Jørn Werdelin aka The Founders of Linde Werdelin onlangs contact met mij opgenomen met de vraag of ik geïnteresseerd zou zijn in een herlancering van de 3Timer met bruine wijzerplaat. Hoe kan ik nee zeggen?! Dat is beter dan die laatste dans met een kinderhoofdje. Het is meer alsof een Jennifer Aniston je opbelt om met haar naar bed te gaan, niet alleen om over een one night stand te praten. Dus eigenlijk wilde ik je vertellen dat Linde Werdelin opnieuw de geweldige 3Timer met bruine wijzerplaat aanbiedt. Maar let op; het is gelimiteerd tot 33 stuks. En dat wil je niet missen. Ik zal dat zeker niet doen, want ik ben niet alleen ouder en wijzer, maar leef ook al met mijn levenslange verliefdheid.

Kristian Haagen

The author Kristian Haagen

Kristian Haagen loves watches. So much that he can’t stop talking about them. He has been a timegeek since he was ten years old. Never good at playing soccer he turned to the windows of his local watch maker and fell in love with the horological industry. He has written five books on watches, has published thousands of watch related articles in International media and works as a freelance estimater for Bruun Rasmussen Auctioneers.