close
News

Nieuwe serie King Seiko dress watches

Seiko heeft een nieuwe serie dress watches uitgebracht, geïnspireerd op het vintage King Seiko-ontwerp uit 1969. De nieuwe serie bestaat uit King Seiko dress watches met een zilveren, paarse of groene wijzerplaat. Tevens is er een limited edition met een lichtblauwgroene wijzerplaat uitgebracht ter ere van 100 jaar Seiko.

King Seiko uit 1969

Het King Seiko 45KCM-model uit 1969 is een belangrijk model uit de SEIKO-geschiedenis, een model met chronometercertificatie waarmee Seiko zijn reputatie als toonaangevend horlogemerk neerzette. Voor die dagen een technisch hoogstandje, wat het origineel tot een iconisch horloge maakte. Na het succes van de tweede ontwerpserie van de King Seiko-collectie, die bekendstaat als de KSK, breidde de collectie zich vanaf eind jaren ’60 tot in de jaren ’70 uit met veel verschillende kastvormen en modellen. Nu wordt er een nieuwe serie horloges toegevoegd aan de King Seiko-collectie, eveneens geïnspireerd op het vintage ontwerp uit 1969.

Slanker maar nog altijd herkenbaar

De vorm van de horlogekast is gebaseerd op de King Seiko 45KCM uit 1969, met zijn kenmerkende gebogen silhouet dat als inspiratie diende voor latere King Seiko-modellen. De herkenbaarheid blijft overeind, maar met moderne aanpassingen. De nieuwe King Seiko dress watches kregen een band met een nieuw design. De band heeft meerdere rijen korte schakels in zowel een gepolijste als geborstelde afwerking. De aangepaste schakels plus een slankere kast van 9,9 millimeter zorgen voor een comfortabele pasvorm om de pols.

Japanse traditie

Traditie speelt bij Seiko een belangrijke rol. Dit komt op de wijzerplaat van de nieuwe King Seiko dress watches terug in de ‘gevederde’ vorm van de index op 12 uur. Dit patroon is een verwijzing naar de traditionele Japanse boogschietsport. Ook de kleuren van de wijzerplaten zijn een verwijzing. De nieuwe serie wordt aangeboden met een zilveren (SJE109), paarse (SJE111) of een groene wijzerplaat (SJE113). De textuur van de zilveren wijzerplaat is een verwijzing naar het moderne stadsbeeld van Tokio, de stad waar de King Seiko-collectie in 1961 tot stand kwam. De paarse wijzerplaat is uitgevoerd in een traditionele Japanse kleur bekend als “Edo paars,” een kleur die van grote betekenis was tijdens de Japanse Edo-periode. Deze periode, die duurde van 1603 tot 1868 en zich kenmerkte door meer dan 250 jaar van relatieve vrede en stabiliteit, is een belangrijke periode in de Japanse geschiedenis. De groene wijzerplaat heeft een kleurverloop dat het natuurlijke groen weergeeft dat door de eeuwen heen delen van de stad Tokio heeft bedekt.

Special edition King Seiko SJE115

Naast de drie nieuwe King Seiko horloges is er een speciaal model uitgebracht ter ere van 100 jaar Seiko. Dit model (SJE115) kent een oplage van 700 stuks en heeft een getextureerde wijzerplaat in een mooie, frisse tint lichtblauw-groen. De textuur is een verwijzing naar de schubben van een opvliegende draak, een Japans symbool van welvaart. Het is een metafoor voor de vooruitgang van het Seiko-merk en een toekomstgerichte blik naar de volgende 100 jaar. De draak is ook het dierenteken voor 2024 in de Japanse dierenriem, eveneens belangrijk erfgoed uit de Japanse cultuur.

Alle horloges hebben een 39,4 millimeter edelstalen kast en worden aangedreven door kaliber 6L35 met een gangreserve van 45 uur. Het saffierglas van de horloges is voorzien van anti-reflectiecoating aan de binnenzijde. Het edelstalen schroefdeksel draagt bij aan een waterbestendigheid tot 5 bar. De nieuwe King Seiko modellen zijn vanaf juli 2024 verkrijgbaar bij de Seiko Boutiques en geselecteerde Retail partners wereldwijd.

Tags : King SeikoSeiko
0024 Editorial Team

The author 0024 Editorial Team

When we started publishing our first high-end watch magazine in 1999, we had only one intention: increasing the popularity of high-quality mechanical watches. Now, many years later, this has not changed at all. In 2017 we have reinvented ourselves to serve our readers in a different and better way. Starting in 2017, the new 0024 is again better equipped to interact with the changing world of high-end watches. The new 0024 HORLOGES magazine (written in Dutch) will be at least a 200 pager: that’s twice the volume of our magazine in the old days.