close

De eerste Club-Campus-serie werd uitgebracht in 2017. De NOMOS-lijn, die specifiek is ontworpen voor jongeren en recent afgestudeerden, legt daarmee inmiddels een heel eigen traditie vast. Elk jaar komen er nieuwe kleuren uit. De horloges voor afgestudeerden in 2024 zijn verkrijgbaar in ‘Nonstop Red’ en ‘Endless Blue’. Beiden zijn leverbaar met een kast van 36 of 38,5 millimeter.

Speels design, serieus uurwerk

Het design van de NOMOS Club Campus is strak, maar dynamisch. Kenmerkend is de wijzerplaat met Arabische cijfers aan de bovenkant en Romeinse cijfers aan de onderkant, wat zorgt voor een speelse uitstraling. Voor een 24/7 goede afleesbaarheid zijn de centrale wijzers en uurmarkeringen voorzien van witte Super-LumiNova, dat blauw oplicht in het donker. De secondewijzer in de subdial op zes uur heeft een oranje kleur. Alle NOMOS-horloges worden aangedreven door eigen NOMOS Glashütte uurwerken. In het geval van de Club Campus gaat het om het handopwindbaar NOMOS kaliber Alpha met DUW-regulatiesysteem en een gangreserve van 43 uur.

NOMOS Alpha kaliber

Het DUW-regulatiesysteem van NOMOS Glashütte is een geavanceerd mechanisme voor het fijn afstellen van hun uurwerken, zonder de traditionele afstelschroef. In plaats daarvan zijn de regulator en studhouder gemonteerd op ringen op de balansbrug, waardoor nauwkeurige aanpassingen mogelijk zijn. De balansveer wordt door een sleutel met twee kleine pinnen geleid, die samen met de stud op hun assen verstelbaar zijn om de snelheid van de balansveer te regelen. Dit systeem is ontworpen voor de dunne kalibers van NOMOS, zoals het Alpha-kaliber, en biedt horloges een hoge mate van nauwkeurigheid.

Persoonlijke boodschap

Het horloge is leverbaar met een edelstalen kastdeksel of met een kastdeksel van saffierglas. De volledig edelstalen variant biedt voldoende ruimte voor persoonlijke gravure, wat het horloge een persoonlijke touch geeft. De NOMOS Club Campus heeft een waterdichtheid tot 10 bar en wordt geleverd met een vegan band met fluweeltextuur.

NOMOS Glashütte

Het Duitse NOMOS Glashütte, opgericht in 1990 door Roland Schwertner, staat bekend om zijn hoogwaardige mechanische horloges. Het horlogedesign staat bekend om zijn minimalistische en Bauhaus-geïnspireerde ontwerpen van horloges die volledig in eigen huis, inclusief de uurwerken, worden geproduceerd. De toevoeging ‘Glashütte’ aan de naam NOMOS verwijst naar de Duitse stad Glashütte, die een rijke geschiedenis heeft in de haute horlogerie. Sinds de oprichting van de eerste horlogefabriek in die stad in 1845 door Ferdinand Adolph Lange, is Glashütte uitgegroeid tot een centrum van horlogevakmanschap. Om de toevoeging te mogen gebruiken dient 50% van elk uurwerk in Glashütte te worden geproduceerd.

Tags : Nomos Glashütte
0024 Editorial Team

The author 0024 Editorial Team

When we started publishing our first high-end watch magazine in 1999, we had only one intention: increasing the popularity of high-quality mechanical watches. Now, many years later, this has not changed at all. In 2017 we have reinvented ourselves to serve our readers in a different and better way. Starting in 2017, the new 0024 is again better equipped to interact with the changing world of high-end watches. The new 0024 HORLOGES magazine (written in Dutch) will be at least a 200 pager: that’s twice the volume of our magazine in the old days.