close
News

In 1 oogopslag herkenbaar: TAG Heuer Monaco

Er zijn horloges waar we maar één blik op hoeven te werpen om te weten wat het is. We zetten ze voor je op een rijtje. Dit keer: het vierkantste horloge op het circuit… de TAG Heuer Monaco.

Horloges zijn rond. Of toch niet? Dit horloge bewijst het tegendeel want met deze kernmerken is het al ruim een halve eeuw bekend:

  • Een grote, vierkante kast
  • De counters van de chronograaf zijn ook vierkant
  • Vaak bevindt de kroon zich op 9 uur

De Monaco van TAG Heuer is het horloge waar we het over hebben. Het maakte in 1969 zijn opwachting op het racecircuit en was direct een symbool van tegendraads design. Met zijn kenmerkende vierkante vorm, linkerkroon, geborstelde en gepolijste kast en blauwe wijzerplaat verbaasde de Monaco vriend en vijand. Opvallend was ook dat de Monaco een vierkant en waterbestendige chronograaf was, omdat een ronde kast eenvoudiger waterdicht te krijgen is dan een hoekige.

55 jaar later viert TAG Heuer het jubileum met de Monaco Split-Seconds Chronograph. Door de architectuur te herzien en lichte materialen te gebruiken, zoals titanium van klasse 5, weegt het horloge slechts 85 gram en krijgt het een uniek uiterlijk waarbij saffierglas en transparantie een centrale rol spelen.

Het hart van de TAG Heuer Monaco Split-Seconds Chronograaf wordt gevormd door het onlangs gelanceerde TH81-00 split-seconds chronograafkaliber. Het is volledig vervaardigd uit titanium en is een van de lichtste automatische chronograafuurwerken ooit gemaakt door TAG Heuer, in samenwerking met de gewaardeerde fabrikant Vaucher Manufacture Fleurier.

Het resultaat is een meesterwerk dat het vakmanschap van de Zwitserse horlogemakerij combineert met de allernieuwste technologie. Deze split-seconds functie, in het Frans ook wel ‘rattrapante genoemd, is in staat om twee afzonderlijke tijdsintervallen gelijktijdig te meten, waardoor een functionaliteitsniveau wordt geboden dat hoger is dan dat van een gewone chronograaf. Of het nu gaat om het timen van ronden op het circuit of het volgen van meerdere sportevenementen, de Monaco Split-Seconds Chronograph biedt ongeëvenaarde nauwkeurigheid en veelzijdigheid in het gebruik ervan.

Herkent u deze iconen ook?

Tags : TAG HeuerTAG Heuer Monaco
0024 Editorial Team

The author 0024 Editorial Team

When we started publishing our first high-end watch magazine in 1999, we had only one intention: increasing the popularity of high-quality mechanical watches. Now, many years later, this has not changed at all. In 2017 we have reinvented ourselves to serve our readers in a different and better way. Starting in 2017, the new 0024 is again better equipped to interact with the changing world of high-end watches. The new 0024 HORLOGES magazine (written in Dutch) will be at least a 200 pager: that’s twice the volume of our magazine in the old days.