close
NewsNieuws

Rado breidt Great Gardens of the World-collectie uit

Rado Chapter 9 Chili, Great Gardens of the World-collectie

Rado heeft maar liefst drie nieuwe horloges aan hun Great Gardens of the World-collectie toegevoegd. In hoofdstuk 8, 9 en 10 van deze bijzondere collectie staan respectievelijk de geselecteerde planten – Loulu Lelo (Hawaï), Araucaria (Chili) en Dragon Blood Tree (Jemen) – centraal.

Ooit begon de samenwerking tussen het horlogehuis en de organisatie om hun waardering voor buitengewoon design en schoonheid met elkaar te verenigen. Het resultaat? Een collectie vol bijzondere horloges voorzien van een hele nieuwe reeks texturen en vormen waarin elementen uit de organische wereld gecombineerd worden met de creativiteit van getalenteerde horlogeontwerpers.

De collectie werd in 2021 gelanceerd en was toen een voortzetting van een samenwerking die in al 2017 begon tussen Rado en Grandi Giardini Italiani. Dit leidde toen tot de creatie van de True Thinline Nature-collectie, die slechts in beperkte oplage verkrijgbaar waren. De Chapter 8, 9 en 10 zijn afzonderlijk of als trio verkrijgbaar in een speciale collector’s display-box editie, gelimiteerd tot 99 stuks.

Drie hoofdstukken

De nieuwste serie uurwerken die geboren zijn uit deze inspirerende samenwerking, combineren bijzondere en natuurlijke motieven van drie heel verschillende planten tot verbluffend originele wijzerplaatontwerpen. Elke gekozen plant werd gecombineerd met de best mogelijke match qua kast uit Rado’s True Thinline monobloc-voorraad. De drie nieuwe modellen hebben zodoende alle drie een hightech keramische kast in zwart, wit of plasmagrijs. De geselecteerde planten – de Hawaiiaanse Loulu Lelo, de Chileense Araucaria en de Jemenitische Dragon Blood Tree – staan momenteel allemaal op de lijst van bedreigde diersoorten.

Hawaï

Chapter 8, de eerste in de nieuwe serie, heeft een mooie gepolijste zwarte kast van 40 mm met een bijpassende wijzerplaat. De geplooide, haast gestempelde structuur van de lijnen op de wijzerplaat is een verwijzing naar de bladeren van de Loulu Lelo palmboom. Dit model gebruikt hetzelfde premium Rado R766-uurwerk als de andere twee hoofdstukken. Het uurwerk heeft een gangreserve van 64 uur. De armband is van gepolijst zwart hightech keramiek.

Chili

Met Chapter 9 brengt Rado ons naar Chili, naar de Araucaria-boom. Dit horloge heeft een witte hightech keramische kast van 40 mm. Op de witte parelmoeren wijzerplaat zien we gravures die de gestileerde, bijna speelse bladcontouren van de zeldzame Chileense Araucaria-boom voorstellen. De armband is ook hier van gepolijst hightech keramiek, maar dan in het wit.

Jemen

De derde, maar zeker niet de minste toevoeging, is het tiende hoofdstuk dat ons naar Jemen brengt. De kast van 40 mm is van grijs plasma hightech keramiek. Ook hierin huist het R766-uurwerk van Rado. De mysterieuze grijze uitstraling van het monobloc, komen door de plasmabehandeling. Bij dit proces worden extreme behandeltemperaturen van bijna 20.000°C bereikt. Een veelvoud van de temperatuur die aan het oppervlak van de zon aangetroffen wordt!

De wijzerplaat is een prachtige creatie van twee lagen. De roségoudkleurige achterplaat is goed zichtbaar door een geskeletteerde bovenlaag. Deze is slim uitgesneden in organische vormen die doen denken aan de betoverende, en ingewikkeld verstrengelde takken van de Jemenitische Dragon Blood Tree of Drakenboom, niet te verwarren met de Drakenbloedboom. Laatstgenoemde komt voor op de Canarische Eilanden, Kaapverdië en Madeira. De uren- en minutenwijzers, alsmede het Rado-logo, hebben een roségouden kleur gekregen. Alle drie horloges zijn waterbestendig tot 3 bar (30 m).

Rado Chapter 10 Jemen, Great Gardens of the World-collectie

 

Tags : Rado
0024 Editorial Team

The author 0024 Editorial Team

When we started publishing our first high-end watch magazine in 1999, we had only one intention: increasing the popularity of high-quality mechanical watches. Now, many years later, this has not changed at all. In 2017 we have reinvented ourselves to serve our readers in a different and better way. Starting in 2017, the new 0024 is again better equipped to interact with the changing world of high-end watches. The new 0024 HORLOGES magazine (written in Dutch) will be at least a 200 pager: that’s twice the volume of our magazine in the old days.