close
NewsNieuws

Hamilton en Indiana Jones: legendes aller tijden

Hamilton schittert opnieuw in een Hollywood-blockbuster. Het model Boulton is namelijk te zien in “Indiana Jones and the Dial of Destiny”. De avonturier Indiana Jones, gespeeld door Harrison Ford, draagt het horloge in deze nieuw film van James Mangold.

Hamilton en Hollywoodfilms zijn al meer dan 90 jaar onafscheidelijk. In de loop der jaren zijn de horloges door tal van grote Hollywoodnamen gedragen in de grootste kaskrakers van het witte doek. Voor het vijfde deel van de Indiana Jones-filmserie, werkte Hamilton nauw samen met Ben Wilkinson van het kostuum- en accessoiresteam van de film. Zo werd ervoor gezorgd dat de horloges naadloos aansloten bij de tijdsperiode van de kostuums.

Accessoires

Naast de zweep en de fedora van Indiana Jones, is de Hamilton Boulton nu dus ook een prominente accessoire van de actieheld. In Indiana Jones and the Dial of Destiny, vergezelt de Hamilton Boulton de professor bij zijn ontsnappingen en nieuwe avonturen. Ook Indy’s trouwe vriend Renaldo is voorzien van een Hamilton-horloge. Hij draagt de aangepaste Khaki Navy Scuba.

Erfgoed

De Hamilton Boulton werd voor het eerst geïntroduceerd in de jaren veertig. Inmiddels is het een van de meest karakteristieke horloges binnen de American Classic collectie van het huis. De kenmerkende kussenvormige kast heeft een klassieke, doch moderne Art Deco-uitstraling. Het klassieke uurwerk, met een witte wijzerplaat, een kleine secondewijzer en iconische serif stijl cijfers, is een samensmelting van Hamilton-erfgoed en geavanceerde Zwitserse horlogeprecisie. De robuuste en veelzijdige Khaki Navy Scuba van Hamilton, maakt ook een cameo in de nieuwe film. Dit avontuurlijke horloge voelt zich natuurlijk perfect thuis in de avontuurlijke situaties waarin Indiana Jones telkens weer terechtkomt. Het veelzijdige horloge is verkrijgbaar in een groot aantal maten en stijlen.

Hamilton werd in 1892 opgericht in de Amerikaanse stad Lancaster, Pennsylvania. Als precisiehorlogemaker maakte het merk allereerst naam door horloges te vervaardigen die instonden voor zowel het goede en veilige transportverloop van het Amerikaanse spoorwegnetwerk. Ook voor de tijdmeting voor luchtvaartpioniers en Amerikaanse militairen werd gezorgd. Later bleken de horloges ook echte sterren op het witte doek. Ze zijn al decennia lang de favoriet bij filmproducenten, schitterden reeds in meer dan 500 films en tv-series, en stelen de show in talloze Hollywood-kaskrakers.

Lucasfilm’s “Indiana Jones and the Dial of Destiny” is vanaf 28 juni te zien in de Nederlandse bioscopen.

Klik hier voor een voorproefje en klik hier voor meer Hamilton-nieuws.
Zie hamiltonwatch.com voor meer informatie.

Tags : Hamilton
0024 Editorial Team

The author 0024 Editorial Team

When we started publishing our first high-end watch magazine in 1999, we had only one intention: increasing the popularity of high-quality mechanical watches. Now, many years later, this has not changed at all. In 2017 we have reinvented ourselves to serve our readers in a different and better way. Starting in 2017, the new 0024 is again better equipped to interact with the changing world of high-end watches. The new 0024 HORLOGES magazine (written in Dutch) will be at least a 200 pager: that’s twice the volume of our magazine in the old days.