close
News

Staudt compliceert de Praeludium met een chronograaf

Voor de allereerste keer lanceert Staudt een complicatie in hun collectie. Met de Staudt Praeludium Chronograph brengen ze een meer dynamische versie van het horloge dat synoniem werd voor het jonge Nederlandse merk.

De chronograaf behoudt alle karakteristieke stijlelementen van de Praeludium Hand Wound, maar nu met twee subdials, waardoor een perfecte symmetrie van de wijzerplaat ontstaat. Zoals gebruikelijk bij Staudt is die wijzerplaat verkrijgbaar in drie kleuren: blauw, zwart en ivoor, die het horloge elk een opvallende uitstraling geven. De kast heeft een bescheiden diameter van 41 mm, wat het horloge een aanwezigheid om de pols geeft zonder in te boeten aan comfort.

De Staudt Praeludium Chronograph wordt aangedreven door een ETA/Valjoux 7753, een automatisch chronograafkaliber met een gangreserve van 48 uur en te bewonderen door de saffieren achterkant van het horloge. Dit uurwerk heeft de reputatie robuust en betrouwbaar te zijn, waardoor het een verstandige keuze is om te worden opgenomen in de Praeludium Chronograph.

De Staudt Praeludium Chronograph wordt aangeboden met een leren band waardoor het een zeer klassieke uitstraling heeft, maar er is ook een ‘Milanaise’ verkrijgbaar. Dit is een zeer soepele mesh-armband die de meer sportieve kant van de Praeludium Chronograph laat zien en ervoor zorgt dat hij een breed scala aan klanten zal aanspreken.

Voor meer informatie,  zie staudt-twenthe.com

Tags : StaudtStaudt Praeludium
0024 Editorial Team

The author 0024 Editorial Team

When we started publishing our first high-end watch magazine in 1999, we had only one intention: increasing the popularity of high-quality mechanical watches. Now, many years later, this has not changed at all. In 2017 we have reinvented ourselves to serve our readers in a different and better way. Starting in 2017, the new 0024 is again better equipped to interact with the changing world of high-end watches. The new 0024 HORLOGES magazine (written in Dutch) will be at least a 200 pager: that’s twice the volume of our magazine in the old days.