close

Handopwinding of automaat? Het is een lastige keuze voor veel horlogeliefhebbers en met de Prelude Hand Wound en de Prelude Automatic maakt Staudt Chronometrie het er niet eenvoudiger op. Wat heeft uw voorkeur?

Het uurwerk handmatig opwinden of liever een automaat? Beiden hebben voor horlogeliefhebbers hun voordelen. De een kan genieten van het moment om het uurwerkmechanisme zelf te winden en het uurwerk in werking te stellen. De ander vertrouwt liever op het automatische uurwerk om dat over te nemen. Met nieuwe uitvoeringen van de Prelude komt Staudt Chronometrie tegemoet aan de wensen van beide groepen liefhebbers.

PRELUDE HAND WOUND

Onder het motto ‘Een echte purist windt hem op’ brengt Staudt nieuwe varianten van de Prelude Hand Wound. De Prelude Hand Wound is feitelijk het eerste horloge dat Staudt ooit maakte. In 2014 verscheen het eerste exemplaar, toen nog met de naam Praeludium Hand Wound, en dit staat aan de basis van de modellen met handopwinding die er nu zijn.
De Prelude Hand Wound is een klassiek horloge, met een decentrale secondewijzer die doet denken aan oude zakhorloges met handopwinding. De rondingen van de Prelude Hand Wound kast zijn gemaakt om ingetogen te zijn. De edelstalen kast is volledig gepolijst, maar de zijkanten zijn horizontaal geborsteld met de hand. Wat het uurwerk betreft, zijn de specificaties volgens Staudt Chronometrie eenvoudig: ‘Sommige dingen in het leven moet je laten zoals ze zijn. Geen batterijen, geen notificaties, geen slimme functies. Gewoon wat veertjes, tandwielen en schroefjes. Het is een tijdloze techniek’.

De Prelude Hand Wound is er in drie nieuwe varianten, waaronder deze met edelstalen kast (42,5 mm), een alligatorleren band en een zalmkleurige wijzerplaat. Het uurwerk met handopwinding is zichtbaar door de transparante kastbodem.

PRELUDE AUTOMATIC

Geen zin om telkens het horloge op te winden of bang het een keer te vergeten? Dan is de Prelude Automatic wellicht een verstandige aankoop. Het model is volgens Staudt Chronometrie ‘slank, gestroomlijnd en sexy’, een omschrijving die is gebaseerd op de zeer dunne kast van roestvrij staal met een massief 18-karaats gouden lunette. Met een hoogte van 8,8 millimeter is dit de slankste kast die Staudt ooit heeft gemaakt, een knappe prestatie omdat een automatisch uurwerk iets meer ruimte nodig heeft dan een uurwerk met handopwinding. Opvallend aan de Prelude Automatic is ook het ingetogen design. Het geeft de tijd en datum aan op een sunburst wijzerplaat met opgelegde cijfers en roségoud vergulde wijzers.

Tags : StaudtStaudt Chronometrie
0024 Editorial Team

The author 0024 Editorial Team

When we started publishing our first high-end watch magazine in 1999, we had only one intention: increasing the popularity of high-quality mechanical watches. Now, many years later, this has not changed at all. In 2017 we have reinvented ourselves to serve our readers in a different and better way. Starting in 2017, the new 0024 is again better equipped to interact with the changing world of high-end watches. The new 0024 HORLOGES magazine (written in Dutch) will be at least a 200 pager: that’s twice the volume of our magazine in the old days.