close
NewsNieuws

Tissot verbindt het verleden met het heden

Tissot Chemin des Tourelles

Tissot laat ons – hernieuwd – kennismaken met de Chemin des Tourelles-collectie. Het Zwitserse merk presenteert nieuwe modellen die direct refereren naar het roemruchte verleden van Tissot. De brede collectie biedt voor ieder wat wils: vrouw of man, jong of oud en de modellen zijn dankzij hun veelzijdigheid perfect geschikt voor elke gelegenheid en kunnen moeiteloos decennia lang mee.

Chemin des Tourelles is de straatnaam in horlogemakersplaats Le Locle waar het hoofdkantoor van Tissot sinds 1907 is gevestigd. Dat het merk deze collectie ooit de naam meegaf van het eigen adres, geeft aan dat de modellen tijdloos en karakteristiek voor Tissot moeten zijn. De Chemin des Tourelles-modellen zijn ‘klassieke evergreens’, zoals zij zelf stellen. Uiteraard is de wereld sinds de eerste introductie van het Chemin des Tourelles-model veranderd en gaat Tissot mee met de tijd.

De veelzijdigheid van Tissot

Tissot heeft het voor elkaar gekregen om de nieuwe collectie te voorzien van modellen die niet zijn ontworpen voor één gelegenheid, stijl of persoonlijkheid. Dat concept vindt men bij het merk achterhaald. Met de nieuwe Chemin des Tourelles-collectie mikt Tissot op veelzijdigheid en dualiteit. De collectie is zwart en wit, mannelijk en vrouwelijk, groot en klein, gepolijst en geborsteld, klassiek en modern. Kortom: Tissot komt iedere horloge fan tegemoet met een geschikt model. De Chemin des Tourelles is vooral gemaakt om als dagelijkse metgezel te fungeren. En is dus niet alleen een accessoire en kan dankzij zijn tijdloze ontwerp de tand des tijds moeiteloos doorstaan.

Keuzes maken

Zoals gemeld had Tissot niet één ijkpersoon of doelgroep voor ogen bij het ontwerp. Zodoende is de Chemin des Tourelles verkrijgbaar in drie maten: 34, 29 of 42 millimeter. Daarnaast is het horloge beschikbaar met een stalen, roségoud PVD of staal en roségoud PVD tweekleurige afwerking. In de kast huist het nieuwe Nivachron Powermatic 80-uurwerk. Het Swiss Made automatische kaliber heeft een aantal voordelen, waaronder 80 uur gangreserve en een verhoogde weerstand tegen magnetisme.

It’s in the details

Voor de wijzerplaat is er de keuze uit zwart, wit, blauw, zilver, gelakt ivoorkleurig of parelmoer. Indicaties van uren, minuten, seconden en datum zijn standaard. Tissot biedt verder de keus uit een aantal verschillende bandjes, waaronder een gepolijst roestvrij stalen band en een flink assortiment aan leren banden of banden met vijf rijen geborsteld en gepolijst tweekleurig staal. Wie een klassieker wenst, kan kiezen uit uitvoeringen met Romeinse cijfers op een Clous de Paris-motief. Voor wie van eenvoud houdt, zijn er modellen met een streepjes indexering.

Oog voor detail, vakmanschap en respect voor de eigen historie. Dat zijn de kernwoorden die Tissot met de nieuwe Chemin des Tourelles-collectie spreekwoordelijk hardop uitspreekt. Het uiterlijk en de fundamentele identiteit van de Chemin des Tourelles is in wezen onveranderd gebleven. Maar door met de tijd mee te gaan blijft Tissot dicht bij de eigen kernwaarden én geeft het haar klanten – en potentiële nieuwe aanwas – een tijdloze collectie die nog decennia lang meekan.

Meer informatie: tissot.com

 

Tags : Tissot
0024 Editorial Team

The author 0024 Editorial Team

When we started publishing our first high-end watch magazine in 1999, we had only one intention: increasing the popularity of high-quality mechanical watches. Now, many years later, this has not changed at all. In 2017 we have reinvented ourselves to serve our readers in a different and better way. Starting in 2017, the new 0024 is again better equipped to interact with the changing world of high-end watches. The new 0024 HORLOGES magazine (written in Dutch) will be at least a 200 pager: that’s twice the volume of our magazine in the old days.