close
NewsNieuws

Bamford LR001 x Land Rover: zeldzaam coole auto-horloge-collab

Meestal wanneer automerken en horlogemerken ‘iets samen gaan doen’ is het resultaat een afzichtelijk slap aftreksel van de merkwaarden van beide merken. Deze Bamford LR001 x Land Rover laat echter zien dat het wél goed kan gaan.

De Britse horlogeontwerper George Bamford is er de afgelopen jaren in geslaagd een ware hype over zichzelf af te roepen. Hij begon weliswaar met het modificeren van bestaande horloges, maar verschafte zich al gauw een plekje tussen de neuronen van marketingpiefen, waarna zijn naam gevestigd was in de horlogerie. Hij maakt onder andere met TAG Heuer bijzonder geslaagde limited editions, waaronder de TAG Heuer Aquaracer Bamford.

Nu is de Britse designer in de auto gestapt bij Land Rover. Dit merk had al eerder een gematigd interessante samenwerking met Zenith, dat een speciale editie van de Defy maakte voor de automaker.

Deze nieuwe samenwerking ziet er echter een stuk interessanter uit. Het horloge is gemaakt in lijn met de designtaal van de Land Rover Defender. Het persbericht ronkt er volop op los: “Geheel volgens de designtaal van de Land Rover Defender combineert het LR001-horloge ingetogen oppervlakken met beproefde kwaliteiten.” Wat beproefde kwaliteiten zijn, is ons overigens volstrekt onbekend – wie het weet, mag het zeggen.

Opmerkelijk is overigens dat de Bamford LR001 x Land Rover niet officieel te koop is via Land Rover-kanalen. De samenwerking is vooral gebaseerd op een gedeelde visie op design, zo beschrijven George Bamford en Land Rover-designchef Gerry McGovern. Volgens het bericht is het horloge dan ook gemaakt door het designteam van Land Rover, al zijn er ook heel heldere Bamford-invloeden te herkennen, zoals de sandwich dial, de minimalistische wijzerplaat en de volstrekt decoratieloze kast.

Bamford LR001 x Land Rover 40 mm

Wat we wel weten: de horlogekast van de Bamford LR001 x Land Rover is geheel volgens de laatste trends gemaakt van titanium en heeft een matgrijze afwerking. Bamford heeft in de maatvoering ook goed meegedacht: de diameter is namelijk een keurige 40 millimeter. Minstens zo cool: de wijzerlaat is ook lichtgrijs, met slechts een subtiele merkvoering. Volgens het persbericht is de kleur blauw “het van Bamford London bekende aquablauw”.

Er is keuze uit vier soepele horlogebandjes op biologische basis, in zwart, marineblauw, lichtbruin en donkerbruin. De zwarte, lichtbruine en donkerbruine horlogebandjes zijn gemaakt van duurzaam PU-leder op basis van maïs. De marineblauwe band is vervaardigd uit Cordoba, geweven van gerecycled nylon. Leuk, konden ze weer een horloge-hype-vakje afvinken.

Binnenin is het horloge iets minder origineel: het uurwerk is het doorsnee Sellita SW200.

De prijs is £ 1.350.

Voor meer informatie, zie bamfordlondon.com

Het Ultieme van het Ultieme

Tags : BamfordBamford LR001 x Land RoverLand Rover
Gandor Bronkhorst

The author Gandor Bronkhorst

Horloge-expert en drijvende kracht achter de online kanalen van 0024. Schrijft longreads en volgt horlogenieuws op de voet. Met een carrière bij onder andere Esquire, Monochrome en De Telegraaf kent hij de horlogerie van binnen en buiten.