close

Het merk uit La-Chaux-de-Fonds laat weer van zich horen met een van de mooiste horloges van 2022: de TAG Heuer Carrera ‘John Player Special’. Dit zou het nieuwe horloge van Max Verstappen moeten zijn!

TAG Heuer is zoals bekend onlosmakelijk verbonden met de racerij. Die historie is op zichzelf al indrukwekkend, maar het merk laat nog zeer geregeld zien constant verder te bouwen aan die connectie. Zo is de samenwerking die TAG Heuer en Porsche hebben bijzonder vruchtbaar gebleken met bijvoorbeeld de onlangs geïntroduceerde TAG Heuer Carrera x Porsche RS 2.7 en natuurlijk de TAG Heuer Connected Caliber E4 – Porsche Edition.

Vandaag is het altijd zo avant-gardistische merk net iets minder vooruitstrevend en grijpt het terug naar zijn eigen verleden. En omdat de historische catalogus van Heuer zo rijk is, vinden ze daar ook geregeld weer parels in. Kijk bijvoorbeeld maar eens naar deze achttien karaats gouden Heuer Carrera 1158 CHN (links). Het horloge komt uit 1971 en werd in 2018 geveild voor rond de 50.000 euro bij Bonhams. Dit was naar verluidt de persoonlijke favoriet van Heuer-baas Jack Heuer.

Lees ook – TAG Heuer en Formule 1: een innige liefdesrelatie

TAG Heuer Carrera ‘John Player Special’

Geïnspireerd op dat stuk komt het Zwitserse merk nu met de TAG Heuer Carrera ‘John Player Special’. Het horloge wordt geleverd in een 42 millimeter grote massief 18 karaat geelgouden kast en heeft gouden drukknoppen en kroon. Voor wie iets minder in de Formule 1 zit: de goud-zwart combinatie werd legendarisch dankzij de Lotus formule 1-auto die werd gesponsord door de sigarettenfabrikant John Player Special, die dezelfde kleurencombinatie had.

In tegenstelling tot de meer utilitaire versies uit de jaren zeventig, heeft TAG Heuer de moderne Carrera een prachtige glazen achterkant, wat een absolute pre is. Hierdoor kun je namelijk het Caliber Heuer 02 automatische chronograaf uurwerk bekijken. Dit uurwerk heeft een indrukwekkende gangreserve van 80 uur en is een volledig geïntegreerde chronograaf met kolomwiel.

Toch is het de wijzerplaat waar TAG Heuer écht all-out is gegaan. De knappe gefaceteerde indexen, de gouden subcounters (bi-compax! Yes!), fijnzinnige gouden details en zelfs die zwarte datumschijf voeden aan alle kanten absoluut het idee dat TAG Heuer zijn allerbeste beentje voor heeft gezet met dit design.

De zwart-goud combinatie is sowieso al heel chique, maar wordt nog verder versterkt door de zwarte alligatorband met gouden gesp.

Ook opmerkelijk: het horloge wordt niet in gelimiteerde editie uitgebracht. Dat betekent dat je dus eindelijk eens de kans krijgt om een heel bijzonder en mooi horloge te kopen, zonder dat allerlei flippers ermee aan de haal gaan.

Met deze wereldkampioenwaardige historie, de lekkere gouden details, de F1-referenties en natuurlijk de innige liefdesrelatie die TAG Heuer met de Formule 1 heeft, kunnen we eigenlijk alleen maar zeggen: dit zou het nieuwe horloge van Max Verstappen moeten zijn.

De prijs van de TAG Heuer Carrera ‘John Player Special’ is € 20.750.

Voor meer informatie, zie tagheuer.com/nl

Ref. CBN2044.FC8313

Tags : CBN2044.FC8313Max VerstappenMooiste horloge van het jaarTAG Heuer Carrera 'John Player Special'
Gandor Bronkhorst

The author Gandor Bronkhorst

Horloge-expert en drijvende kracht achter de online kanalen van 0024. Schrijft longreads en volgt horlogenieuws op de voet. Met een carrière bij onder andere Esquire, Monochrome en De Telegraaf kent hij de horlogerie van binnen en buiten.