close
News

Bell & Ross BR03-94 RS17 Chronograaf: Frans Formule 1-feest

Bell & Ross BR03-94 RS17
Black carbon fibre is the starting point and yellow hands, tachymeter scale, sub-counter rim complete the composition.

Een Frans Formule 1-team verdient een Frans horloge. De samenwerking tussen Renault Sport F1 en het in Parijs gevestigde Bell & Ross begon vorig jaar en zet dit seizoen voort met de BR03-94 RS17 Chronograph, het nieuwe vlaggenschip van een race-georiënteerde lijn horloges in traditioneel geel en zwart, net als de eerste F1 turbo-auto van Renault in 1977.

Een nieuw Formule 1-seizoen brengt altijd nieuwe auto’s, nieuwe coureurs en nieuwe horloges. We berichtten al over de relatief onbekende F1-timingpartner Felio Siby en nu kijken we naar Bell & Ross en Renault Sport F1. De nieuwe auto is breder, lager en sneller en de Duitse coureur Nico Hulkenberg voegt zich bij de Brit Jolyon Palmer in het team. De nieuwe Bell & Ross BR03-94 RS17 maakt gebruik van de Renault F1-kleuren, wat betekent een zwarte basis met felgele elementen om te kleuren, verlicht met felgele accenten; een beetje zoals het horloge van vorig jaar en ook een beetje anders.

Lees ook: De Bell & Ross BR 03-92 A522 brengt F1 aan de pols

Een echt autohorloge

bell-ross-br03-94-rs17-chronograph-french-formula-1-car
The black and yellow Renault Sport F1 machine

Net als een echt autohorloge is de BR03-94 RS17 een chronograaf. Het gebruik van keramiek voor de kast en koolstofvezel voor de wijzerplaat is een directe link met keramische schijfremmen en, nou ja, bijna al het andere op een F1-auto. De 42 mm-behuizing past nauwelijks in een cockpit, dus het is maar goed dat Bell & Ross de ‘kleinere’ BR03-behuizing heeft gebruikt in plaats van de grotere BR01 rond-in-een-vierkante behuizing. Matzwart keramiek is lichtgewicht, resistent, krasbestendig; zeer functioneel. De chronograaf wordt bediend met twee rechthoekige pushers aan de rechterkant – één in geel en één in zwart. Een getextureerde rubberen band met kleurrijke elementen maakt de look compleet. Bell & Ross begon als een op de luchtvaart georiënteerde maison. En aangezien F1-coureurs ook wel piloten worden genoemd, is het een kleine stap van een pilotenhorloge naar een pilotenhorloge. De wijzerplaat van de BR03-94 RS17 Renault Sport F1 vertoont veel overeenkomsten met luchtvaartchronografen. Zwarte koolstofvezel is het uitgangspunt en gele wijzers, tachymeterschaal, subtellerrand maken de compositie compleet. Geen verrassingen wat betreft de indeling met centrale uren en minuten, kleine seconde op 3, 30 minuten teller op 9 en een datum tussen 4 en 5.

Gelimiteerd op 500 stuks

De keramische kast houdt het automatische kaliber BR-CAL.301, dat is gebaseerd op een ETA 2894, veilig tot een diepte van 100 meter. Afgezien van de rubberen band die we noemden, wordt het horloge ook geleverd met een zeer stevige zwarte synthetische stoffen band. De BR03-94 RS17 Renault Sport F1 is een gelimiteerde oplage van 500 stuks en kost je 5.600 euro. Binnenkort verkrijgbaar via retailers en op Bell & Ross webshop.

Bell & Ross BR03-94 RS17 Renault Sport F1: Limited edition of 500 pieces • Movement: automatic calibre BR-CAL.301 • Functions: hours, minutes, small seconds at 3 o’clock. Date. • Chronograph for short time periods: 30-min timer at 9 o’clock, central chronograph seconds. Tachymeter scale on the flange. • Case: 42 mm in diameter. Matt black ceramic. • Dial: carbon fibre. Metal applique Superluminova®-filled numerals. Metal skeleton Superluminova®-filled hour and minute hands. • Crystal: sapphire with anti-reflective coating. • Water-resistance: 100 metres. • Straps: black rubber and black synthetic fabric.

 

jolyon-palmer-and-nico-hulkenberg

Bell & Ross BR 03-92 A522: van het asfalt naar de pols

Tags : Bell & RossFormula 1Watches & Cars
Lex Stolk

The author Lex Stolk

Lex Stolk studied Journalism in Utrecht and it was during his time as a student he developed a passion for mechanical watches. He has spent his entire career in the publishing industry working for a wide range of publications before entering the watch world professionally seven years ago. His work for several watch publications made it possible for him to combine his love for both watches and magazines.