close
News

Breitling en Ocean Conservancy: een gedeelde passie voor schone zeeën

Het Zwitserse horlogemerk Breitling heeft een samenwerking aangekondigd met Ocean Conservancy, een niet-gouvernementele organisatie die zich inzet voor het leiden van de wereldwijde strijd voor een gezonde oceaan en schone stranden.

Georges Kern, CEO van Breitling, is vooral onder de indruk van Ocean Conservancy en het werk dat het heeft gedaan sinds de oprichting in 1972. Hij zegt: “Als wereldwijde bedrijfsburgers zijn we verheugd de missie van Ocean Conservancy om een ​​gezonde oceaan te behouden, te kunnen ondersteunen. De organisatie heeft een indrukwekkende staat van dienst met het mobiliseren van miljoenen ter ondersteuning van gezonde stranden, en is gepassioneerd in haar strijd voor onze oceaan, de natuur en kustgemeenschappen.”

Lees ook: Breitling Navitimer: icoon op grote hoogte

Breitling zal een actieve rol spelen in een aantal initiatieven van Ocean Conservancy. Het bedrijf zal strandopruimingen over de hele wereld organiseren als onderdeel van Ocean Conservancy’s International Coastal Cleanup. Het zal nauw samenwerken met experts om het ingezamelde afval op de meest effectieve en ecologisch verantwoorde manier te recyclen. Het merk zal ook kinderen uitnodigen om deel te nemen aan deze schoonmaakacties en hen te leren hoe ze kunnen helpen de gezondheid van de oceaan te herstellen en te voorkomen dat vervuiling de stranden en de oceaan in de toekomst bereikt.

Ocean Conservancy CEO Janis Searles Jones verwelkomt de samenwerking. Ze zegt: “We zijn verheugd om met Georges en zijn team bij Breitling samen te werken. Hun klanten zijn avonturiers die alle uithoeken van de wereld verkennen en de schoonheid en het wonder van de oceaan zien vanuit uitkijkpunten die niet gemakkelijk toegankelijk zijn. Breitling en zijn klanten begrijpen uit de eerste hand dat een gezonde oceaan – vol leven, vrij van afval en plastic – van cruciaal belang is voor het leven op onze ongelooflijke, ontzagwekkende planeet. We kijken ernaar uit om met hen samen te werken om onze gedeelde missie van het behoud van een gezonde oceaan te bevorderen.”

Naast zijn deelname aan de opruim- en educatieve programma’s, doneert Breitling een deel van de opbrengst van de verkoop van een speciaal horloge in beperkte oplage in zijn Superocean Héritage-collectie aan Ocean Conservancy.

Breitling CEO Georges Kern zegt: “Onze oceaan is in gevaar. Iedereen weet het, maar het probleem lijkt soms zo overweldigend dat we ons machteloos voelen om iets te doen. Breitling wil samen met Ocean Conservancy duidelijk maken dat ieder van ons een rol kan spelen – niet alleen voor onszelf maar ook voor toekomstige generaties.”

Ocean Conservancy organiseert al meer dan 30 jaar tienduizenden kustopruimingsoperaties in 153 landen. Het trekt de steun van honderdduizenden vrijwilligers en is verantwoordelijk geweest voor een enorme groei in het publieke bewustzijn van de vervuiling van de oceaan en de stranden van de planeet. Sinds 1986 hebben meer dan 12 miljoen mensen bijna 230 miljoen pond afval opgehaald als onderdeel van Ocean Conservancy’s International Coastal Cleanup.

Breitling is een van ‘s werelds meest gerespecteerde horlogemerken en hoewel het een groot deel van zijn reputatie heeft opgebouwd dankzij zijn banden met de luchtvaart, heeft het ook een aantal ongelooflijke horloges voor duikers gemaakt, waaronder de Superocean, die meer dan 60 jaar geleden werd gelanceerd en blijft vandaag een essentieel onderdeel van de Breitling-collectie.

Voor meer informatie, zie breitling.com

 

Tags : Breitling
0024 Editorial Team

The author 0024 Editorial Team

When we started publishing our first high-end watch magazine in 1999, we had only one intention: increasing the popularity of high-quality mechanical watches. Now, many years later, this has not changed at all. In 2017 we have reinvented ourselves to serve our readers in a different and better way. Starting in 2017, the new 0024 is again better equipped to interact with the changing world of high-end watches. The new 0024 HORLOGES magazine (written in Dutch) will be at least a 200 pager: that’s twice the volume of our magazine in the old days.