close
News

Breitling Premier: oude naam, nieuwe interpretatie

Breitling Premier
Premier B01 Chronograph 42 met zilveren wijzerplaat en zwarte alligatorleren band.

Eerder dit jaar onthulde Breitling’s CEO Georges Kern zijn masterplan voor de toekomst van zijn merk. Na de Navitimer 8 markeert de Premier de tweede nieuwe collectie onder zijn toezicht. Opnieuw is er een sterke band met het verleden.

Breitling Premier
Premier B01 Chronograph 42.

Wanneer een man zijn Breitling aantrekt, is er het onmiskenbare stempel van onberispelijke smaak’. Een quote van Willy Breitling die in het bijzonder van toepassing is op de Premier, het horloge dat in de vroege jaren 40 werd gelanceerd en aantoonde dat Breitlings vaardigheden verder reikten dan de kenmerkende toolwatches van het merk. Van doel tot stijl: de Premier was het verfijnde, elegante alternatief voor omvangrijke piloten- en duikhorloges.

En dat is het vandaag nog steeds. Zoals Kern het verwoordt tijdens de presentatie van de nieuwe Premier in Londen: “Breitling was ooit een nichemerk, maar we hebben het juiste DNA om in meer dan alleen het luchtvaartsegment te spelen. We willen in een grotere vijver vissen.” Hij benadrukt dat om in deze missie te slagen, erfgoed een belangrijke troef blijft. “Breitling is een echt legacy-merk. Ook als het gaat om verfijnde horloges in stedelijke stijl, hebben we een lange en geweldige geschiedenis.”

In Londen hebben we de kans om de nieuwe Premier van dichtbij te bekijken. Het is wat ons betreft een geslaagde moderne interpretatie van het origineel. Om aan de huidige eisen te voldoen is hij groter dan zijn vroege voorganger, maar met een maximale kastgrootte van 42 millimeter ziet hij er nog steeds gelikt uit. De afwezigheid van grote uurcijfers draagt ​​bij aan de – voor een Breitling – zuivere esthetiek. Op de vraag welke invloed Georges Kern had op het ontwerp, glimlacht hij en antwoordt hij: “Als een CEO geen mening heeft, heeft hij een probleem.”

Breitling en Norton: partnership in stijl

De belangrijkste ontwerpkenmerken zijn de afgeschuinde nokken, afwisselend geborstelde en gepolijste oppervlakken en een schuine flens voor de tachymeter of minuten. Gegroefde zijwanden geven het horloge een dynamisch tintje, hoewel ze de relatieve dikte van de kast (13,65 mm voor de B01 Chronograph) niet kunnen verhullen. Breitling biedt verschillende soorten leren banden aan, evenals een roestvrijstalen armband. Voor de metallic afgewerkte wijzerplaten kun je kiezen tussen zwart, donkerblauw, zilver en grijs.

De Premier-reeks bestaat uit vier modellen. Top van de lijn is de B01 Chronograph 42, aangedreven door het interne B01-uurwerk en gemakkelijk te herkennen aan de twee contrasterende gekleurde sub-wijzerplaten. De reguliere Chronograph 42, voorzien van een Caliber Breitling 13, heeft drie toon-op-toon registers en een gangreserve van 48 uur in plaats van 70. Naast de chrono’s is er een tijdloze Automatic 40 en een Automatic Day & Date 40.

Voor meer informatie, zie breitling.com

Breitling Premier
Premier Automatic Day & Date 40 met zilveren wijzerplaat en alligatorleren band.

Breitling Navitimer B01: een icoon op grote hoogte

Tags : Breitling
0024 Editorial Team

The author 0024 Editorial Team

When we started publishing our first high-end watch magazine in 1999, we had only one intention: increasing the popularity of high-quality mechanical watches. Now, many years later, this has not changed at all. In 2017 we have reinvented ourselves to serve our readers in a different and better way. Starting in 2017, the new 0024 is again better equipped to interact with the changing world of high-end watches. The new 0024 HORLOGES magazine (written in Dutch) will be at least a 200 pager: that’s twice the volume of our magazine in the old days.