close

Chanel staat bekend om het heruitvinden en vernieuwen van haar klassieke ontwerpen. Het Première Édition Originale-horloge is dan ook een vernieuwd model binnen de Première-collectie.

In 1987 creëerde Chanel, onder leiding van artistiek directeur Jacques Helleu het allereerste horloge van het huis: de Première. Het verfijnde dameshorloge kreeg een kast, geïnspireerd op de stop van de N°5-parfumflacon. Evenals een ander Chanel stijlkenmerk, een schakelarmband waarin een leren band is verwerkt, net zoals in de klassieke Chanel handtassen met kettingvormige schouderriem.

Elegante strakke lijnen

Het Première-horloge heeft fijne, strakke lijnen en is ontworpen om bij elke gelegenheid als sieraad te kunnen dragen. De gouden wijzers op een index-loze wijzerplaat – voor Chanel een verwijzing naar vrijheid, vormen een elegant contrast met de zwartgelakte ondergrond. Een creatie met pure lijnen en verfijnde details voor een tijdloze stijl. Het saffierglas is smaragd geslepen. De kroon, bezet met een onyx cabochon, is uitgevoerd in zwart en goud, de kleuren van het huis Chanel. Ook hier weer een verwijzing naar de geschiedenis van het huis, met name naar Gabrielle Chanel, beter bekend als Coco Chanel.

Little black watch

Coco Chanel had niet alleen een liefde voor alles wat schittert, maar staat ook bekend om haar tijdloze ontwerpen. Als ontwerpster introduceerde ze in 1926 ‘the little black dress’. Ze wist daarmee zwart, in die dagen vooral een kleur voor rouw, te transformeren naar een modekleur die staat voor elegantie. De Chanel Première Édition Originale heeft een edelstalen kast met afmetingen van 26,1 x 20 x 7,65 mm, die, net als de schakelarmband, is voorzien van een coating van 18 karaat geelgoud. De armband, verfijnd doorvlochten met leer, valt soepel om de pols dankzij de schakels en sluit met een elegant klepje waarin ‘Chanel’ zorgvuldig is gegraveerd.

Chanel ambassadrice Jennie

De Zuid-Koreaanse Jennie Kim, bekend als Jennie van de meidengroep Blackpink, is het nieuwe gezicht voor de Chanel Première Édition Originale. De zangeres en actrice is naast Lily-Rose Depp, het Frans-Amerikaanse model en actrice met beroemde ouders, Johnny Depp en Vanessa Paradis, ambassadrice voor Chanel.

Jennie Kim uit Zuid-Korea, bekend onder haar artiestennaam Jennie, is het gezicht voor de Chanel Première Édition Originale. De zangeres en actrice veroverde de wereld met haar charme en unieke stijl, wat haar tot een ultiem icoon voor de Chanel Première Édition Originale maakt. Ze treedt toe tot de gelederen van Chanel-ambassadeurs naast Lily-Rose Depp, dochter van Johnny Depp en de Franse zangeres en actrice Vanessa Paradis. Zij vertegenwoordigen samen de jonge elegantie en chique uitstraling van Chanel’s nieuwste horloges, en maken de weg vrij voor een nieuwe groep liefhebbers van het merk Chanel.

0024 Editorial Team

The author 0024 Editorial Team

When we started publishing our first high-end watch magazine in 1999, we had only one intention: increasing the popularity of high-quality mechanical watches. Now, many years later, this has not changed at all. In 2017 we have reinvented ourselves to serve our readers in a different and better way. Starting in 2017, the new 0024 is again better equipped to interact with the changing world of high-end watches. The new 0024 HORLOGES magazine (written in Dutch) will be at least a 200 pager: that’s twice the volume of our magazine in the old days.