close

Pequignet Concorde: een nieuw tijdperk

De Pequignet Concorde benadrukt ‘Made in France’ vakmanschap met een harmonieuze mix van technische kwaliteit en elegant Frans design. Een van de andere kenmerken van Pequignet is dat het merk duurzaam creëert. Pequignet horloges bestaan voornamelijk uit componenten die binnen een straal van 80 km rondom Morteau worden geproduceerd. 72% van alle horlogeonderdelen is daarmee afkomstig uit Frankrijk. Dit is relatief uniek in een industrie waar veel productie vaak in andere landen wordt uitbesteed. Pequignet, opgericht in 1973, blijft daarmee tot op de dag van vandaag trouw aan de eigen roots, in het hart van de Franse Jura.

Drie in-house Pequignet kalibers

Net als 2023, toen het merk haar 50-jarig bestaan vierde, is ook 2010 een belangrijk jaar voor Pequignet. In dat jaar werden de eerste stappen gezet om in-house uurwerken te gaan produceren. Die ontwikkeling ging snel, want al een jaar later verliet het eerste eigen kaliber, kaliber ‘Royal’ de werkplaatsen. Dit uurwerk met gangreserve van 88 uur, een volledige kalender en een maanfase drijft onder andere het Pequignet Royale Grand sporthorloge aan. In 2017 volgde ‘Manual Calibre Royal’. In 2021 werd het derde eigen uurwerk gelanceerd: kaliber ‘Initial’, waarmee ook de Pequignet Concorde is uitgerust.

Pequignet Concorde stijlcodes

Met de Concorde-serie grijpt het merk deels terug naar een van de eigen iconen. De comfortabele schakelarmband is namelijk voorzien van hetzelfde puntvormige-design – een knipoog naar de Parijse Place de la Concorde – als de in 1984 gelanceerde Pequignet Moorea. Op de kroon prijkt het bekende Fleur-de-Lys logo. Deze hernieuwde interpretatie van tijdloze elegantie versterkt Pequignet’s toewijding aan de eigen Franse horlogetraditie. De Pequignet Concorde is verkrijgbaar in de maten 40 mm en 36 mm en in zes kleuren: goud, zilver, imperial green, marineblauw, antracietgrijs en roze. Wie de elegante Concorde als zakelijke horloge wil dragen maakt eveneens een goede keus. Het in-house kaliber ‘Initial’ levert namelijk een ‘weekend proof’ gangreserve van 65 uur.

Onafhankelijke Franse horlogemakers

Pequignet is een van de laatste onafhankelijke Franse horlogemakers die de volledige controle over zijn creaties en producties heeft. Begin 2000 gaf Péquignet grondlegger Emile Péquignet het stokje door aan Didier Leibundgut, eveneens een gepassioneerd horlogemaker. In 2008 opende het huis een eigen Haute Horlogerie-laboratorium en in 2010 de Manufacture Pequignet. Latere overnames, inclusief de meest recente door het Franse investeringsfonds Enowe, veranderde niks aan het oorspronkelijke doel van Emile Péquignet: het creëren van Franse topkwaliteit horloges.

Tags : Pequignet
0024 Editorial Team

The author 0024 Editorial Team

When we started publishing our first high-end watch magazine in 1999, we had only one intention: increasing the popularity of high-quality mechanical watches. Now, many years later, this has not changed at all. In 2017 we have reinvented ourselves to serve our readers in a different and better way. Starting in 2017, the new 0024 is again better equipped to interact with the changing world of high-end watches. The new 0024 HORLOGES magazine (written in Dutch) will be at least a 200 pager: that’s twice the volume of our magazine in the old days.