close
Nieuws

Chanel Première Sound horloge: de stijlvolste oplossing voor een alledaagsprobleem

Het Chanel Première Sound horloge combineert een tijdloze stijl met een oplossing voor een zeer eigentijds probleem.

De beste vondsten geven altijd antwoord op een vraag waarvan je eigenlijk niet wist dat je leven er beter van werd. Dit Chanel Première Sound horloge doet precies dat. De creatie combineert het iconische Chanel Première horloge met – jawel – oordopjes!

Dat lost een paar problemen tegelijkertijd op. Namelijk de malheur van onhandige kabeltjes én het probleem dat oordopjes er vrijwel altijd stijlloos uitzien. De Chanel Première Sound heeft namelijk geïntegreerde oordopjes in de ketting, die tegelijkertijd dienst doet als horlogeband.

Lees ook: Chanel schakelt ambities op met de Superleggera

Chanel Première Sound

Het Première Sound van Chanel is zowel een koptelefoon als een ketting als een horloge. De stalen kast is gecoat met 18K geelgoud (0,1 micron), waarbinnen een quartz-uurwerk tikt. De kroon is bezet met een onyx cabochon en  de wijzerplaat is zwart gelakt. De stalen ketting heeft eveneens een geelgouden coating en is verweven met zwart leer en een matzwarte audiokabel.

En, niet onbelangrijk, de waterbestendigheid is 30 meter. De audio-aansluiting komt in de vorm van een 3,5 mm audio-plug.

Lees ook: de Chanel J12 combineert haute horlogerie met luxe

Innovatie en stijl

Met deze nieuwste creatie toont Chanel vooral dat innovatie nog altijd onderdeel is van het DNA van het merk. Daarmee is de Première uiteraard de perfecte keuze. In 1987 was dit namelijk het allereerste horloge van Chanel. Het ontwerp werd geïnspireerd op de kenmerkende codes van het huis.

De kast doet denken aan de stop van de N°5-parfumflacon.

Het originele bandje waarin aanvankelijk leer is verwerkt – net zoals de ketting van de klassieke Chanel handtassen – wordt met de Chanel Première Sound opnieuw uitgebracht in kettingvorm. Een horloge met een tijdloos, vrouwelijk ontwerp dat je dag en nacht kunt dragen.

Voor meer informatie, zie chanel.com

 

Tags : Chanel Première Sound
Gandor Bronkhorst

The author Gandor Bronkhorst

Horloge-expert en drijvende kracht achter de online kanalen van 0024. Schrijft longreads en volgt horlogenieuws op de voet. Met een carrière bij onder andere Esquire, Monochrome en De Telegraaf kent hij de horlogerie van binnen en buiten.