close
NewsNieuws

Watches & Wonders 2024: Rolex Oyster Perpetual Day-Date

Als de tijd alles verandert, maakt elke dag het verschil… Hans Wilsdorf, de oprichter van Rolex, dacht in de jaren 50 na over een horloge dat op eenvoudige wijze de dagen liet aflezen. Het werd de in 1956 gelanceerde Rolex Oyster Perpetual Day-Date, sindsdien een topmodel van de Oyster collectie. Als geen ander verstaat Rolex de kunst om de eigen klassiekers bij de tijd te houden. Tijdens Watches and Wonders 2024 werden een aantal nieuwe modellen van het icoon gepresenteerd, waarin het merk opnieuw de grote kennis en liefde voor detail laat zien.

Verdere verfijning

In de nieuwe versies van de Rolex Oyster Perpetual Day-Date komt de brede expertise van het merk om horloges te verfijnen opnieuw naar voren. Op de wijzerplaat zien we afgekante, Romeinse cijfers en afgekante uurmarkeringen. Ook een uitvoering met trapeze geslepen diamanten in de bezel behoort tot de nieuwkomers.

Rolex Oyster Perpetual Day-Date in roségoud en leigrijs

Van de Rolex Oyster Perpetual Day-Date 40 werden twee nieuwe uitvoeringen gepresenteerd. De eerste is gemaakt van 18 karaat Everose-goud en heeft een wijzerplaat in leigrijs met schaduweffect. De lichte tint midden op de wijzerplaat van dit model wordt naar buiten toe heel geleidelijk steeds donkerder, in een symfonie van tinten die tot leven wordt gebracht door een zeer nauwkeurig fabricageproces. Een tweede versie is uitgevoerd in witgoud met een wijzerplaat in wit parelmoer – een primeur voor de Day-Date 40.

Absolute waterdichtheid

De kast is gemaakt van een massief stuk Everose-goud of 950 platina. De achterkant van de kast wordt hermetisch vastgeschroefd met een speciaal gereedschap dat alleen gecertificeerde Rolex-horlogemakers toegang geeft tot het uurwerk voor een absolute waterdichtheid. De datumaanduiding op 3 uur wordt vergroot door een Cycloop-lens op het kristal, dat is gemaakt van krasbestendig saffier. Net als alle Rolex horloges valt de Day-Date onder de Superlative Chronometer-certificering.

Kaliber 3255

De Rolex Rolex Oyster Perpetual Day-Date 40 is uitgerust met kaliber 3255. Net als de 36 millimeter uitvoering. Dit zelfopwindend mechanisch uurwerk met Perpetual-rotor is volledig ontwikkeld en geproduceerd door Rolex. Het kaliber bevat naast een blauwe Parachrom-spiraalveer voor hoge stabiliteit het gepatenteerde Chronergy-echappement. Dit van nikkel-fosfor gemaakte element combineert een hoge energie-efficiëntie met een grote betrouwbaarheid en is tevens bestand tegen sterke magnetische velden.

President-armband

Weinig nieuws onder Rolex-liefhebbers, maar een feitje dat het vermelden waard blijft: de term ‘Oyster Perpetual’ verwijst naar Rolex’s Oyster -kast, de eerste waterdichte kast ter wereld. Uiteraard is de uitgeschreven datum ook een kenmerkend detail. Een derde niet te missen kenmerk is de ‘President-armband’, zo genoemd gezien de populariteit van de Rolex Oyster Perpetual Day-Date onder wereldleiders. De President-armband van Rolex, gelanceerd in 1956 voor de Day-Date horloges, is bekend om zijn luxe en draagcomfort. De halfcirkelvormige roségouden schakels en de slimme, verborgen Crownclasp-sluiting maken de armband comfortabel en stijlvol.

Hoofdredacteur 0024, Harry Wijnschenk, met de nieuwe Rolex Oyster Perpetual Day Date tijdens Watches & Wonders

Tags : RolexWatches & Wonders 2024
0024 Editorial Team

The author 0024 Editorial Team

When we started publishing our first high-end watch magazine in 1999, we had only one intention: increasing the popularity of high-quality mechanical watches. Now, many years later, this has not changed at all. In 2017 we have reinvented ourselves to serve our readers in a different and better way. Starting in 2017, the new 0024 is again better equipped to interact with the changing world of high-end watches. The new 0024 HORLOGES magazine (written in Dutch) will be at least a 200 pager: that’s twice the volume of our magazine in the old days.