close
NewsNieuws

Chopard presenteert de L.U.C 1860: een dress watch in gerecycled staal

Een gentlemen’s watch voor de man van vandaag. Dat is de nieuwste L.U.C 1860 van Chopard. Bescheiden in maatvoering, met een salmon wijzerplaat en gemaakt van gerecycled staal is deze dress watch een horloge van deze tijd.

De klassieke L.U.C collectie van Chopard staat voor de hoge standaard van het Zwitserse horlogehuis als het gaat om uitstraling en vakmanschap. De luxe horloges voldoen aan alle eisen van heren die op zoek zijn naar een stijlvolle dress watch. Zo’n horloge is het elegante L.U.C 1860 model, dat opvalt in bescheidenheid. De compacte kast valt vlak om de pols en heeft een diameter van 36,5 millimeter. De zalmkleurige, gouden wijzerplaat is met de hand geguillocheerd. De witgouden uurmarkeringen, wijzers en kleine secondewijzer contrasteren met de wijzerplaat.

L.U.C 1860

De L.U.C 1860 is uitgerust met een ultradun, automatisch L.U.C 96.40–L uurwerk met een gouden micro-rotor en een dikte van slechts 3,3 millimeter. De geavanceerde Twin technologie met twee veertonnen van de manufactuur garandeert een gangreserve van 65 uur. Met de nauwkeurigheid van het kaliber zit het zeker goed, want het uurwerk is chronometer gecertificeerd.


 

De ambachtelijke L.U.C 1860 creatie is een nieuwe versie van het eerste L.U.C model uit 1997. Het horloge is voorzien van het prestigieuze Poinçon de Genève keurmerk en is volledig in de eigen ateliers ontwikkeld en vervaardigd. De naam verwijst naar Louis-Ulysse Chopard, in 1860 oprichter van het onafhankelijke familiebedrijf. Het tijdloos en verfijnd design verenigt traditie met innovatie. De antracietgrijze vintage band is van kalfsleer.

LUCENT STEEL

Hoewel de L.U.C 1860 een flinke dosis historie in zich meedraagt, laat Chopard hiermee zien dat het aan de toekomst denkt. Het milieu is belangrijk voor het merk en daarom is de L.U.C 1860 nu voor het eerst uitgevoerd in Lucent Steel, een gerecycled staal waarvan Chopard voor het eerst gebruik maakte in 2019 voor de Alpine Eagle. Door het gebruik van gerecycled staal vermindert Chopard de CO2-uitstoot aanzienlijk. Eind 2023 wil Chopard tachtig procent gerecycled staal gebruiken voor zijn stalen horloges en eind 2025 moet dit negentig procent zijn. Dit heeft niet alleen voordelen voor het milieu, maar ook voor de drager van horloges als de L.U.C 1860, want Lucent Steel heeft een unieke glans.

Tags : Chopard
0024 Editorial Team

The author 0024 Editorial Team

When we started publishing our first high-end watch magazine in 1999, we had only one intention: increasing the popularity of high-quality mechanical watches. Now, many years later, this has not changed at all. In 2017 we have reinvented ourselves to serve our readers in a different and better way. Starting in 2017, the new 0024 is again better equipped to interact with the changing world of high-end watches. The new 0024 HORLOGES magazine (written in Dutch) will be at least a 200 pager: that’s twice the volume of our magazine in the old days.