close

Wie vakantie viert of plannen maakt voor een verre reis, zal in de nieuwe Lange 1 Time Zone een perfecte reisgenoot vinden. Een reisgenoot die gezien mag worden met een platinum kast en rhodium wijzerplaat. Een gecompliceerde reisgenoot bovendien, maar dan op de juiste manier, want het succesmodel van A. Lange & Söhne biedt een intuïtieve weergave van de tijd in 24 tijdzones.

Of je nu afreist naar Bangkok, Los Angeles of Berlijn: met de Lange 1 Time Zone draag je letterlijk de wereld om de pols. Het horloge van A. Lange & Söhne toont in één oogopslag de tijd thuis en in een andere tijdzone. De gelijktijdige weergave van twee tijdzones behoort tot een van de handigste complicaties die een horloge kan hebben.

LANGE 1 TIME ZONE

In 2005 gaf A. Lange & Söhne de complicatie voor een tweede tijdzone een onderscheidend gezicht in de Lange 1 Time Zone. Naast de thuistijd geeft het uurwerk de tijd weer in een tweede zone, gemakkelijk te selecteren dankzij de ring van steden rond de wijzerplaat die de 24 tijdzones vertegenwoordigen. In de tweede generatie, gepresenteerd in 2020, werd het kosmopolitische model uitgerust met het nieuwe manufactuurkaliber L141.1, met een intuïtieve indicatie van de zomertijd, waardoor de functionaliteit van dit horloge nog verder werd uitgebreid. Nu toont de nieuwe editie van de Lange 1 Time Zone zich met een kast van 950 platinum in combinatie met een rhodium wijzerplaat, wat resulteert in een uitgesproken klassieke look, een primeur voor dit model.

LOGISCH WIJZERPLAATDESIGN

Hoewel nieuw in uiterlijk is de basis van de Lange 1 Time Zone hetzelfde gebleven. Het is immers het uurwerk waarmee het bij de liefhebber punten scoort. Dat het uurwerk ingewikkeld in elkaar steekt, wordt al duidelijk door de wijzerplaat. Het ontwerp op de wijzerplaat oogt logisch, maar alle extra informatie is niet ten koste gegaan van de typerende, niet-gecentreerde wijzerplaatarchitectuur van de Lange 1-horlogefamilie. Door het plaatsen van de ring met de 24 referentiesteden aan de rand blijft het kenmerkende design overeind en is er ook nog genoeg ruimte voor een oversized datum en de gangreserve aanduiding. Alle displays zijn op elk moment duidelijk zichtbaar.

GECOMPLICEERD KALIBER

Achter het logische geheel op de wijzerplaat schuilt het gecompliceerde uurwerkkaliber L141.1. Hiervan is de tijdweergave in twee tijdzones het meest indrukwekkende onderdeel. De Lange 1 Time Zone geeft in de grotere wijzerplaat de thuistijd aan, en de kleinere sub-wijzerplaat toont de tijd in een tweede tijdzone. Als de correctorknop om 8 uur wordt bediend, verspringt de stedenring één tijdzone in oostelijke richting. Tegelijkertijd gaat de uurwijzer in de kleine secundaire wijzerplaat een uur vooruit en geeft nu de zonetijd van de stad aan – en de bijbehorende tijdzone – waarnaar de pijlmarkering wijst. De aanduiding van de zomertijd vormt een verfijnd technisch kenmerk. Een kleursegment in de pijl geeft aan of de geselecteerde stad en tijdzone zomertijd toepassen. Als dit het geval is, wordt de kleine opening rood opgevuld. Als op deze plaats het hele jaar door de standaardtijd wordt aangehouden, blijft de achtergrond ongewijzigd.

De Lange 1 Time Zone is daarnaast uitgerust met een ingenieus ontworpen synchronisatiemechanisme waarmee de tijd in de tweede tijdzone kan worden overgedragen van de kleinere secundaire wijzerplaat naar de grotere, waardoor het mogelijk wordt om een nieuwe thuistijd te definiëren. Wanneer de kroon in de tweede stand wordt uitgetrokken, kunnen de tijden van beide zones synchroon worden versteld.

Met de nieuwe uitvoering van de Lange 1 Time Zone is dit horloge er nu in drie uitvoeringen. De afmetingen van het horloge hebben ze met elkaar gemeen en zijn niet gewijzigd: de kast heeft een diameter van 41,9 millimeter en een hoogte van 10,9 millimeter. Naast de modellen met combinaties van witgoud/zwart en roze goud/zilverkleurig voor de combinatie kast-wijzerplaat is de Lange 1 Time Zone nu ook verkrijgbaar in 950 platinum met een rhodium wijzerplaat.


 

Tags : A. Lange & Söhne
0024 Editorial Team

The author 0024 Editorial Team

When we started publishing our first high-end watch magazine in 1999, we had only one intention: increasing the popularity of high-quality mechanical watches. Now, many years later, this has not changed at all. In 2017 we have reinvented ourselves to serve our readers in a different and better way. Starting in 2017, the new 0024 is again better equipped to interact with the changing world of high-end watches. The new 0024 HORLOGES magazine (written in Dutch) will be at least a 200 pager: that’s twice the volume of our magazine in the old days.