close
NewsNieuws

Longines Flagship Heritage reikt naar de maan

Elegantie en eenvoud kenmerken de Flagship-collectie van Longines, met klassieke modellen die terug gaan naar de essentie: het weergeven van de tijd en datum. De nieuwe variant met maanfaseweergave reikt net even wat hoger.

Wie niet beter weet, associeert Longines eerst en vooral met sportiviteit. Niet zo gek als je bedenkt dat het merk uit Saint-Imier een lange historie in tijdwaarneming heeft; tijdens de allereerste Olympische Spelen (1896) werden er al chronografen van Longines gebruikt. En nadat Omega de verbintenis met het IOC had gekaapt, verlegde Longines de sportieve focus naar de ski- en paardensport.

Longines weet die sportiviteit echter op bewonderenswaardige wijze aan elegantie te koppelen. Iets wat dan weer perfect aansluit bij paardrijden en skiën, twee activiteiten waarbij kracht en sierlijkheid hand in hand gaan. Precies die kernwaarden zie je terug in de vertakking van de collecties van Longines: ‘Sport’ aan de ene kant en ‘Classic’ aan de andere – met onder meer de Record- en Elegance-modellen. En natuurlijk met de Flagship, die zich kenmerkt door ultieme eenvoud: het zonder opsmuk weergeven van de tijd en datum, in bescheiden, klassieke kasten en met klassieke kleuren.


 

KLASSIEK EN UITGEWOGEN

In 2020 kwam Longines met de Flagship Heritage, een ultiem eerbetoon aan het originele ‘vlaggenschip’ uit 1957. Typerend zijn onder meer de minutenring aan de binnenkant van de 5-minutenmarkeringen en de slanke, verlengde kwartierindexen. Bij elkaar geeft het de mooi verzonken wijzerplaat nog meer diepte.

De Flagship Heritage is sinds kort ook verkrijgbaar met een maanfase-complicatie. Deze is ondergebracht in een subdial op de 6-uurspositie, gecombineerd met een datumweergave in de buitenste ring. De wijzer daarvan heeft dezelfde kleur als de maan en de wijzers plus indexen van de hoofdwijzerplaat, wat voor een uitgewogen, harmonieus geheel zorgt. Sterker nog, qua esthetiek en uitstraling reikt deze Flagship daarmee beduidend hoger dan zijn relatief bescheiden prijs van € 3.300.

BESCHEIDEN FORMAAT

De nieuwe Flagship Heritage-modellen zijn verkrijgbaar in verzilverd opaline, sunray zilver of sunray blauw, met afhankelijk van de uitvoering vergulde of verzilverde wijzers en markeringen. De klassieke inslag wordt verder onderstreept door de bescheiden afmeting van 38,5 millimeter, al is hij met 12,4 mm niet de allerdunste. Evengoed staat draagcomfort hoog in het vaandel, zeker ook gezien de korte, afgeschuinde bandaanzetten.

Voor de aandrijving zorgt het L899.5 zelfopwindend uurwerk, gebaseerd op een ETA-kaliber. Met een gangreserve van 72 uur kun je 3 keer de maan op en onder zien gaan. Het kaliber is voorzien van een siliconen balansveer, die weerstand biedt tegen magnetische velden en daarmee een optimale precisie garandeert.

 

Tags : Longines
0024 Editorial Team

The author 0024 Editorial Team

When we started publishing our first high-end watch magazine in 1999, we had only one intention: increasing the popularity of high-quality mechanical watches. Now, many years later, this has not changed at all. In 2017 we have reinvented ourselves to serve our readers in a different and better way. Starting in 2017, the new 0024 is again better equipped to interact with the changing world of high-end watches. The new 0024 HORLOGES magazine (written in Dutch) will be at least a 200 pager: that’s twice the volume of our magazine in the old days.