close
NewsNieuws

De Belvedere van Carl Suchy & Söhne: Casual elegance met een keizerlijke twist

Carl Suchy & Söhne Belvedere

De ontspannen sfeer van de stad Wenen en de prachtige uitstraling van een paleis van begin achttiende eeuw. Carl Suchy bracht ze samen in een nieuwe collectie met de naam Belvedere. Het is een naam die terugkijkt op het verleden en voor een horloge dat staat voor de toekomst van het oude merk.

Carl Suchy & Söhne brengt een gloednieuwe collectie uit met de naam Belvedere. Net als bij het eerdere Waltz N°1 polshorloge en de Waltz tafelklok spreekt dit horloge de kenmerkende Weense designtaal van het merk en is het een mix van sportiviteit en charme.

Voor het nieuwste model in de collectie van Carl Suchy & Söhne heeft het Oostenrijkse merk zich laten inspireren door het wereldberoemde Belvedere paleis. Het is een blikvanger in het hart van Wenen en ooit de residentie van Prins Eugenius van Savoye. De naam van dit architecturale pareltje uit het begin van de achttiende eeuw betekent ‘prachtig uitzicht’. Een passende naam voor een gebouw dat werd ontworpen om een uniek, rustig en weids uitzicht over de omgeving te bieden.

BELVEDERE

De naam Belvedere is door Carl Suchy & Söhne zorgvuldig gekozen. “Als een intellectuele en beroemde veldmaarschalk van het Romeinse Rijk was prins Eugenius een man van zijn tijd”, zegt Robert Punkenhofer, creatief directeur en CEO van Carl Suchy & Söhne. “Wanneer niet op het slagveld, zocht hij een sereen leven in een harmonieus gebouwde residentie gelegen in de temidden van ordelijke maar speelse barokke tuinen.”

Het paleis Belvedere weerspiegelt ook het esthetische traject van het nieuwste model van Carl Suchy & Söhne. “We hebben twee aspecten van het paleis Belvedere gebruikt in het nieuwe model Belvedere: het functionele en het speelse”, zegt Punkenhofer. “Maar er is meer”, zo voegt hij daaraan toe. “Dit horloge grijpt terug op het verleden, maar het kijkt ook naar de toekomst van ons merk.”

WEENSE ESTHETIEK

De Belvedere is ontwikkeld door designer Milos Ristin en meester horlogemaker Marc Jenni, die beiden betrokken waren bij de inmiddels klassieke Waltz N°1. De uitstraling van het horloge wordt bepaald door twee contrasterende aspecten van de Weense esthetiek, rationalisme en emotie.

Een eerste blik onthult een horloge dat er strak en logisch uitziet. De strengheid wordt echter getemperd door grappige kleine details, inclusief de bekende ‘Suchy twist’, een uniek venster voor de datumweergave dat elke dag van positie verandert. Ook is er de asymmetrische geguillocheerde wijzerplaat die het uiterlijk van het horloge elke 24 uur transformeert. De geskeletteerde wijzers en indexen lichten helder op boven de wijzerplaat dankzij een royale applicatie van Superluminova wat ook in het duister zorgt voor goede afleesbaarheid.

Ook de roestvrijstalen kast van de Belvedere is subtiel geanimeerd door het samenspel van gepolijste en gesatineerde oppervlakken. De achterzijde van krasbestendig saffierglas onthult een versierd automatisch uurwerk. Blikvanger hierin is de rotor met de gegraveerde gevel van paleis Belvedere. Het horloge loopt op het CSS201-kaliber, dat is gebouwd op een Dubois Dépraz en 42 uur gangreserve heeft.

De geïntegreerde hoogwaardige rubberen band heeft een elegant gestructureerd binnenoppervlak voor maximaal draagcomfort, ook als het wordt gedragen tijdens het sporten. Zelfs zwemmers hoeven hun Belvedere niet af te doen want het horloge is mede dankzij de geschroefde kroon waterdicht tot honderd meter.

ONTSPANNEN LEVENSHOUDING

De Belvedere weerspiegelt in alles de stad waar het thuis is. Het is ontworpen als de perfecte metgezel voor een duik in de Donau of een elegant gala in de Weense Hofburg, het voormalig keizerlijk paleis. De Belvedere communiceert bovendien de ontspannen levenshouding van Wenen en het vermogen om boven de kleine zorgen en beslommeringen van het dagelijks bestaan uit te stijgen. Want in deze stad met zijn lange en diverse geschiedenis telt eigenlijk niet elke seconde. Dit is vandaag de dag nog net zo waar als twee eeuwen geleden, toen Carl Suchy zijn allereerste horloge creëerde.

De Belvedere van Carl Suchy & Söhne is er in drie uitvoeringen. De Belvedere Day (wit), de Belvedere Danube (blauw) en de Belvedere Night (zwart). Van elk worden slechts honderd exemplaren gemaakt. De prijs voor elk van de drie is € 6.400,-

Carl Suchy & Söhne Belvedere

 

Tags : Carl Suchy & Söhne
0024 Editorial Team

The author 0024 Editorial Team

When we started publishing our first high-end watch magazine in 1999, we had only one intention: increasing the popularity of high-quality mechanical watches. Now, many years later, this has not changed at all. In 2017 we have reinvented ourselves to serve our readers in a different and better way. Starting in 2017, the new 0024 is again better equipped to interact with the changing world of high-end watches. The new 0024 HORLOGES magazine (written in Dutch) will be at least a 200 pager: that’s twice the volume of our magazine in the old days.