close
NewsNieuws

De Carl Suchy Table Waltz Tourbillon is tourbillon voor thuis

Een tourbillon voor om de pols kennen we allemaal wel, maar een tourbillon als tafelklok is een eyecatcher in elk interieur. Zo’n klok is de Table Waltz Tourbillon van Carl Suchy & Söhne.

Zoals het klokje thuis tikt…mag dat voor de horlogeliefhebber best wat bijzonders zijn. Een klok die de weergave van de tijd combineert met een mooie complicatie bijvoorbeeld. Dat zou de Table Waltz Tourbillon van Carl Suchy & Söhne kunnen zijn.

CARL SUCHY & SÖHNE

Er zijn niet veel horlogemerken die naast polshorloges ook tafelklokken ontwerpen. Voor het Oostenrijkse Carl Suchy & Söhne is het een herinnering aan de geschiedenis van het merk. Het merk bestaat al sinds 1822 en maakt innovatieve producten met een tijdloos moderne esthetiek. Met de Table Waltz Tourbillon breidt het nu de collectie uit met een nieuwe klok, een opvallende zet omdat een tourbillon in de horloges van Carl Suchy & Söhne (nog) niet voorkomt.

Verantwoordelijk voor het uurwerk van de Table Waltz Tourbillon is de Oostenrijkse meesterhorlogemaker Therese Wibmer. Het uurwerk, waarvan alleen al de tourbillon bestaat uit ruim vijftig componenten, is aan alle kanten te bewonderen. Het echappement- en oscillatiesysteem van de Table Waltz Tourbillon draait om zijn eigen as, wat niet alleen een indrukwekkende esthetische ontwikkeling van de tafelklokcollectie vertegenwoordigt, maar de klok ook een levendige dynamiek en een extra technische dimensie geeft.

TIJDLOOS DESIGN

De Table Waltz Tourbillon dankt zijn tijdloze design aan de Weense ontwerper Rainer Mutsch. De donkere, gesatineerde kast is 25,5 centimeter hoog, 14,5 centimeter breed en 8,5 centimeter diep. De kast is gefreesd uit één blok messing en afgewerkt met nikkel. De kast versmelt met het uurwerk in een vloeiende pasvorm en is een lichtovergoten podium voor het kunstig zwevende mechanisme. Het glas aan de voor- en achterkant is facetgeslepen en met de hand gegraveerd.

Het uurwerk is het eigen kaliber CS-T-1, waarvan het ontwerp sterk doet denken aan de horloges van Carl Suchy & Söhne. Zo zien we bijvoorbeeld in het uurwerk van de klok het streeppatroon van het horloge Waltz Nº1 Skeleton. De klok heeft een gangreserve van zeven dagen en is voorzien van een geïntegreerde sleutelopwinding met bescherming tegen te ver opwinden. De Table Waltz Tourbillon staat met een gewicht van ongeveer drie kilo stevig op elke tafel. Hoewel, niet op elke tafel want er worden er slechts tien van gemaakt.

Tags : Carl Suchy & Söhne
0024 Editorial Team

The author 0024 Editorial Team

When we started publishing our first high-end watch magazine in 1999, we had only one intention: increasing the popularity of high-quality mechanical watches. Now, many years later, this has not changed at all. In 2017 we have reinvented ourselves to serve our readers in a different and better way. Starting in 2017, the new 0024 is again better equipped to interact with the changing world of high-end watches. The new 0024 HORLOGES magazine (written in Dutch) will be at least a 200 pager: that’s twice the volume of our magazine in the old days.