close
NewsNieuws

De Rado Centrix: eenvoud, elegantie en sensualiteit

Rado Centrix

Eenvoud is de ziel van elegantie. Wat Rado hiermee precies bedoelt, belichaamt de nieuwe Centrix. Sensuele vormen en hightech keramiek maken het tot een dameshorloge dat plezierig is om naar te kijken en aangenaam om te dragen.

De adembenemende schoonheid van de woestijn. De krachtige, mysterieuze gratie van mineralen en zand gebeeldhouwd door de tijd, in de kleuren goud, oker en bruin. Dit beeld ziet Rado voor zich bij de Centrix, maar zoals de Master of Materials dat altijd doet, vertaalt het dit beeld naar een horloge met hightech keramiek, saffierkristal en precisie-uurwerken.

Centrix

Sinds zijn introductie in 2010 is de Centrix sterk geëvolueerd, maar de Centrix van vandaag is wat Rado betreft de meest elegante tot nu toe. De elegantie van de Centrix wordt op het eerste gezicht duidelijk. De nieuwste Centrix brengt namelijk een zachter, meer sensueel ontwerp dankzij de afgeronde contouren. Dat draagt aangenaam zacht, een effect op de huid dat wordt versterkt door het gebruik van hightech keramiek.

De Centrix is er zoals gebruikelijk in verschillende maten, maar nu in iets grotere, meer expressieve afmetingen. De kleine serie heeft een kastdiameter van 30,5 millimeter en de grotere een trotse 39,5 millimeter. Het horloge oogt bovendien groter door de bredere wijzerplaatopening met daarbovenop een glas dat volledig doorloopt tot aan de rand van de kast. Het nieuwe, licht bolvormige en afgeronde saffierglas nodigt uit tot aanraking. De voormalige scherpe rand is vervangen door een zachter, afgerond kristal dat gelijk met de kast loopt, een lust voor zowel hand als oog. Op beide zijden van het glas is een anti-reflectiecoating aangebracht. De behandeling zorgt voor een duidelijk zicht op de wijzerplaat – een sterk staaltje horlogeontwerpersambacht- met zijn radiale, sunray textuur. De wijzerplaat is verkrijgbaar in een donkere, elegante afwerking of in een zilveren tint.

De Centrix is er in verschillende uitvoeringen en er zijn zowel versies met een quartz als een automatisch uurwerk. De modellen hebben een diameter van 30,5 of 39,5 millimeter in kleuren als wit, bruin en zwart. Kasten en banden zijn gemaakt van hightech keramiek, staal met een PVD-coating en kleuren als staal en roségoud. Diamanten als uur aanduidingen maken het elegante plaatje compleet.

Tags : Rado
0024 Editorial Team

The author 0024 Editorial Team

When we started publishing our first high-end watch magazine in 1999, we had only one intention: increasing the popularity of high-quality mechanical watches. Now, many years later, this has not changed at all. In 2017 we have reinvented ourselves to serve our readers in a different and better way. Starting in 2017, the new 0024 is again better equipped to interact with the changing world of high-end watches. The new 0024 HORLOGES magazine (written in Dutch) will be at least a 200 pager: that’s twice the volume of our magazine in the old days.