close
NewsNieuws

Oris laat duikhorloge sprankelen als de Aquis Date Diamonds

01 733 7766 4998-07 4 22 68FC - Aquis Date Diamonds

De Aquis kennen we als een sportief duikhorloge, maar met de Aquis Date Diamonds slaat Oris een heel nieuwe weg in. Zo chique en sprankelend zagen we de Aquis nog nooit!

Oris zegt het zelf: ‘De Aquis-collectie duikhorloges biedt real-world functionaliteit in een innovatief pakket, door een combinatie van doordacht ontwerp, hoogwaardige materialen en doelmatige functies.’ Zo hebben we de Aquis inderdaad leren kennen, maar nu blijkt het duikhorloge ineens meer dan dat. Want zeg nu zelf: een duik duurt maar even dus waarom zou een duikhorloge niet alleen onder, maar ook boven water een blikvanger mogen zijn?

AQUIS DATE DIAMONDS

De Aquis Date Diamonds is het eerste horloge van Oris met diamanten op de wijzerplaat en de bezel en daarmee pakt het meteen flink uit. Het zijn er 48 op de wijzerplaat en nog eens 48 op de bezel. Stuk voor stuk zijn ze van Top Wesselton kwaliteit en voor wie er echt het fijne van wil weten: elke diamant is E-G in kleur en van VS1 kwaliteit. Samen zijn ze 1,2 karaat. Onzichtbaar met het blote oog, maar goed om te weten is dat de diamanten niet op natuurlijke wijze zijn ontstaan. Het zijn in het laboratorium gekweekte diamanten. Lab-grown diamanten worden geproduceerd in een hightech proces dat resulteert in een uniforme steen die niet te onderscheiden is van een natuurlijke diamant van gelijkwaardige kwaliteit.

OPVALLENDE TOEVOEGING

Aan een collectie van sportieve duikhorloges is de Aquis Date Diamonds een opvallende toevoeging. Sinds de Aquis collectie in 2011 werd eerst gelanceerd heeft het zich getoond in verschillende uitvoeringen, waaronder de Aquis Date, de Aquis GMT Date en de Aquis Depth Gauge. Elk van deze modellen heeft zijn eigen unieke kenmerken en functies, maar allemaal zijn ze ontworpen om te voldoen aan de strenge eisen van professionele duikers.

Wie zich door de diamanten niet laat verblinden, zal opmerken dat hier achter gewoon de Aquis schuilt die we mogen verwachten. Achter deze edelstenen heeft het horloge een 41,5 mm roestvrijstalen kast, een kersenrode wijzerplaat en het automatische uurwerk Oris 733. Het geeft de uren, minuten en seconden aan, maar biedt bovendien een snel verstelling van de datum in het venster op 6 uur. Het uurwerk heeft een gangreserve van 38 uur.

SERIEUZE DUIKER

Een serieuze duik is geen probleem voor de Aquis Date Diamonds want het horloge is uitgevoerd met een schroefkroon voor een waterdichtheid tot driehonderd meter. De afleesbaarheid onder water is gegarandeerd door het gebruik van Superluminova voor de luminescerende indexen en wijzers. Duikers hebben de keus uit een roestvrijstalen band met vouwsluiting met verlengstuk of een kersenrode rubberen band met roestvrijstalen veiligheids vouwsluiting

De Aquis Date Diamonds kost € 5.400,- (stalen band ) of € 5.200,- (rubber band)

Tags : Oris
Elzemarie Karsdorp

The author Elzemarie Karsdorp

Al tientallen jaren werkzaam in de horlogerie en altijd scherpzinnig: Karsdorp is het geweten van 0024 Horloges, waarbij haar kennis als eindredacteur altijd weer komt bovendrijven. Karsdorp raakt de essentie van 0024.