close
News

Driesterrenhorloge Van der Klaauw voor top-restaurant Inter Scaldes

Reijersen Juweliers en Christiaan van der Klaauw hebben voor de tweede maal de handen ineen geslagen voor de productie van een limited edition horloge ter ere van een Nederlandse chef-kok.

Na Jonnie en Thérèse Boer van De Librije worden dit jaar Jannis en Claudia Brevet van Manoir Restaurant Inter Scaldes in Kruiningen met een driesterrenhorloge met astronomische complicaties geëerd. Het Zeeuwse restaurant werd eind 2017 met een derde ster bekroond.

‘Wie op astronomische hoogte kookt, verdient een Gastronomisch horloge’, aldus Adriaan Reijersen van Reijersen Juweliers uit Oudewater. ‘Jannis en Claudia hebben – net als Jonnie en Thérèse – Nederland internationaal op de culinaire kaart gezet. Het was erg leuk om met deze gepassioneerde mensen samen te werken aan een horloge dat helemaal naar hun smaak is.’

Speciaal voor deze parel in de kroon van de Nederlandse restaurateurs, is de wijzerplaat voor het eerst in de historie van de Real Moon Tides vervaardigd uit parelmoer. Deze is op wens van Jannis en Claudia Brevet iets donkerder gekleurd voor een stoere uitstraling. Het horloge is dan ook draagbaar door mannen en vrouwen. Er zullen tien exemplaren worden gemaakt.

Koken met de getijden

De Real Moon Tides Inter Scaldes Limited Edition heeft een automatisch uurwerk, een bijzondere getijdenaanduiding – zeer toepasselijk voor het restaurant waarvan de naam, Inter Scaldes, ‘tussen de Scheldes’ betekent – en een driedimensionale maanfaseaanduiding. Het is de meeste nauwkeurige maanfase die ooit geïntegreerd is in een mechanisch horloge, en hoeft maar eens in de 11.000 jaar te worden gelijkgezet. Vele details verwijzen naar Inter Scaldes, waaronder de drie sterren op de wijzerplaat en de handtekening van Jannis Brevet in het kastdeksel.

Tags : Christiaan van der Klaauw
0024 Editorial Team

The author 0024 Editorial Team

When we started publishing our first high-end watch magazine in 1999, we had only one intention: increasing the popularity of high-quality mechanical watches. Now, many years later, this has not changed at all. In 2017 we have reinvented ourselves to serve our readers in a different and better way. Starting in 2017, the new 0024 is again better equipped to interact with the changing world of high-end watches. The new 0024 HORLOGES magazine (written in Dutch) will be at least a 200 pager: that’s twice the volume of our magazine in the old days.