close
News

Nieuw merk: Ligure Watches belooft Italiaanse stijl en Zwitserse kwaliteit

Er is een new kid on the block! Of beter gezegd, aan de Italiaanse Riviera. Want het nieuwe merk Ligure Scuba Diver Watches brengt een vleugje Italiaanse stijl naar de pols. Het is het nieuwste project van Loek Oprinsen, een bekende naam in de Nederlandse juwelierswereld. Na meer dan 25 jaar in after sales, marketing en management kent hij de luxewereld uitstekend en gaat hij het avontuur van een micro brand aan met drie goede vrienden.

Het eerste horloge van het merk is een duiker (Oprinsen dook toen hij in dienst was in het Nederlandse leger en maakte er zijn hobby van). Het stijlvolle uiterlijk is geïnspireerd op de Italiaanse regio Ligurië, waar ook het bekende idyllische havendorpje Portofino ligt. Het horloge heet de Tartaruga, wat Italiaans is voor schildpad. De vorm van de kast is dan ook heel kenmerkend seventies. De wijdte van de kast is 43 millimeter en lug to lug meet het horloge 44 millimeter.

Binnenin tikt een betrouwbaar Zwitsers Sellita SW200 uurwerk, dat bij de GMT-uitvoeringen een extra wijzer heeft gekregen voor de uuraanduidingen in een tweede tijdzone. De band, lunette en kast zijn allemaal uitgevoerd in staal.

Deze combinatie van de beste materialen en een uniek, stijlvol design geven het horloge dan ook een geheel eigen uitstraling, en dat komt tot uiting in die prachtige naam. Oprinsen: ‘Ligure Watches eert voor mij de jaren van vriendschap en passie voor duiken en horloges, het refereert naar een van de allermooiste plekken van Europa’.

0024 Editorial Team

The author 0024 Editorial Team

When we started publishing our first high-end watch magazine in 1999, we had only one intention: increasing the popularity of high-quality mechanical watches. Now, many years later, this has not changed at all. In 2017 we have reinvented ourselves to serve our readers in a different and better way. Starting in 2017, the new 0024 is again better equipped to interact with the changing world of high-end watches. The new 0024 HORLOGES magazine (written in Dutch) will be at least a 200 pager: that’s twice the volume of our magazine in the old days.