close

De Seiko Presage Star Bar Limited Edition bewijst: de Presage is in korte tijd uitgegroeid tot een van de populairste modellen in de collectie van Seiko. Heel verrassend is dat niet als je naar het concept kijkt: knap gemaakte, smaakvolle horloges voor een heel keurige prijs. Des te verrassender is dat Seiko elke keer opnieuw een creatie weet te maken die zowel uitgesproken als stijlvol als retro als modern is. En dat kan niet elk horlogemerk zeggen.

De nieuwste creatie van de Japanners is de Seiko Presage Star Bar Limited Edition, die zoals de naam al verraadt slechts in beperkte oplage gemaakt zal worden. Een vrij ruime oplage, dat wel weer, namelijk 7000 stuks.

De ware aantrekkingskracht van de Star Bar Limited Edition zit dan ook in het horloge zelf. Zoals wel meer Presages is ook dit model geïnspireerd op de bar scene, met een wijzerplaatreliëf dat werd gecreëerd met de wereldberoemde theebladeren uit Kyoto in het achterhoofd. In combinatie met een prachtig verloop zorgt dat ervoor dat de horloges zowel modern als retro aandoen. De opgelegde indexen (en cijfers op alle even uren) geven het gezicht van het horloge nog meer reliëf. Het model is beschikbaar in twee varianten: bruin en groen.

Lees ook: Seiko Prospex Speedtimer doet zijn illustere dna eer aan

Seiko Presage Star Bar Limited Edition

Binnenin tikt een zeer degelijk automatisch uurwerk, namelijk het caliber 4R35. De kast meet een keurige 38,5mm in doorsnee en de band is gemaakt van kalfsleer.
Seiko Presage Star Bar SRPF43J1, € 950

Lees ook: Grand Seiko viert zijn verjaardag in stijl

Voor meer info, zie seiko.com

Seiko Presage Arita viert de stralende schoonheid van Japanse tradities (longread)

Tags : 4R35Seiko Cocktail timeSeiko PresageSeiko Presage Star Bar Limited Edition
0024 Editorial Team

The author 0024 Editorial Team

When we started publishing our first high-end watch magazine in 1999, we had only one intention: increasing the popularity of high-quality mechanical watches. Now, many years later, this has not changed at all. In 2017 we have reinvented ourselves to serve our readers in a different and better way. Starting in 2017, the new 0024 is again better equipped to interact with the changing world of high-end watches. The new 0024 HORLOGES magazine (written in Dutch) will be at least a 200 pager: that’s twice the volume of our magazine in the old days.