close
NewsNieuws

Eberhard & Co. brengt ons zeven nieuwe varianten op de Chrono 4

De Chrono 4 van Eberhard & Co. is sinds zijn lancering in 2001 een groot succes. Het twintigjarig jubileum werd twee jaar geleden al gevierd, maar nu heeft het huis wederom een nieuw Chrono 4-model gepresenteerd.

In 2021 vierde Eberhard & Co. het twintigjarig bestaan van de succesvolle Chrono 4. Dit was toentertijd een model dat een revolutie teweegbracht in het aflezen van de tijd. In plaats van twee of drie subdials op de wijzerplaat pronkten er op de Chrono 4 maar liefst vier. En ook nog eens naast elkaar geplaatst. Ter gelegenheid van dit belangrijke jubileum, heeft Eberhard & Co. nu het Chrono 4-model “21-42” gelanceerd. Dit is een bijzonder eerbetoon aan de mijlpaal die de originele Chrono 4 voor het huis bereikte.

Vier subdials

Het verhaal van een van de meest originele chronografen ooit gemaakt binnen de Zwitserse horloge-industrie begon in 2001. Op ingenieuze wijze werd een standaarduurwerk aangepast. Tevens werd er een apparaat toegevoegd dat de uitlijning van de vier subdials (minuten, uren, 24-uur en small seconds) mogelijk maakte. Het horloge zette een trend. En het kaliber EB. 251, een patent van Eberhard & Co., is sindsdien ongewijzigd gebleven. In de Chrono 4 “21-42” is het in een stalen kast, met een diameter van 42 mm, geplaatst.

Genoeg te kiezen

Geïnteresseerden hebben de mogelijkheid om de wijzerplaat af te stemmen op de keramische ring. Chrono 4 “21-42” is verkrijgbaar in een selectie verfijnde versies: wit, met witte subdials met azuurblauwe afwerking en gepolijst applicatieprofiel. Zwart, met vier witte subdials met azuurblauwe afwerking en gepolijst applicatieprofiel. Grijs met vier grijze subdials met azuurblauwe afwerking en gepolijst appliquéprofiel. Zwart met vier zwarte subdials met azuurblauwe afwerking en gepolijst appliquéprofiel. En wit met vier zwarte subdials met azuurblauwe afwerking en gepolijst appliquéprofiel.

Kiest men liever voor een stalen bezel, dan is er ook een wijzerplaat verkrijgbaar die uitgevoerd is in argenté met vier zwarte subdials met azuurblauwe afwerking en gepolijst applicatieprofiel. Ook een grijze wijzerplaat met vier grijze subdials met azuré afwerking en gepolijst appliquéprofiel is een optie. Vier van de zeven modellen hebben bovendien wijzerplaten met een schitterend Clous de Paris-motief.

Meer informatie: klik dan hier.

Meer lezen over Eberhard & Co.? Klik dan hier.

Tags : Eberhard & Co
0024 Editorial Team

The author 0024 Editorial Team

When we started publishing our first high-end watch magazine in 1999, we had only one intention: increasing the popularity of high-quality mechanical watches. Now, many years later, this has not changed at all. In 2017 we have reinvented ourselves to serve our readers in a different and better way. Starting in 2017, the new 0024 is again better equipped to interact with the changing world of high-end watches. The new 0024 HORLOGES magazine (written in Dutch) will be at least a 200 pager: that’s twice the volume of our magazine in the old days.