close
NewsNieuws

Wheels & Watches: Breitling Top Time Thunderbird

Met de montage van het B01-uurwerk hebben Breitlings Top Time Classic Cars-modellen een flinke upgrade gekregen. Daarnaast is de collectie uitgebreid met een variant die is geïnspireerd op de legendarische Ford Thunderbird.

Wellicht de meest iconische Wheels & Watches-combinatie is die tussen Breitling en Bentley. De twee waren bijna twee decennia lang aan elkaar verbonden, wat zich onder meer uitte in tal van speciale horloges, een Breitling-klok in het dashboard van de eerste generatie Continental GT en sponsoring van het Le Mans-team van Bentley.

Het weerhield het Zwitserse horlogehuis er echter niet van om in 2021 de Top Time Classic Cars-collectie op de markt te brengen, gerelateerd aan automodellen die helemaal niets met Bentley van doen hebben. Of het er direct mee te maken heeft weten we niet, maar in hetzelfde jaar werd het partnership met het luxe, Britse automerk beëindigd.

BREITLING KALIBER B01

De klassiek ogende Top Time – een naam met een lange Breitling-historie – straalt de heerlijke jaren 50 en 60 uit, en kenden we wat betreft de auto-gerelateerde uitvoeringen al in drie varianten. De rode heeft de Corvette C2 als voorbeeld, de groene eert de oer-Mustang en de blauwe nam de Shelby Cobra ter inspiratie.

Nieuw dit jaar is dat het kaliber 41 is vervangen door Breitlings B01-uurwerk, een hoogwaardige chronograaf met een gangreserve van 70 uur. Het COSC-gecertificeerde kaliber werd voor het eerst uitgebracht in 2009 en is een van de meest gewaardeerde chronograafmechanieken in de industrie. Om het uurwerk te kunnen herbergen is de Top Time-kast verbeterd, met onder meer een waterdichtheid tot een diepte van 100 meter.

TOP TIME FORD THUNDERBIRD

Daarnaast is er onlangs een versie toegevoegd aan de line-up: de Ford Thunderbird-editie. De Thunderbird, geboren in 1954 en voorzien van kenmerkende, dramatische staartvinnen, is de ultieme Amerikaanse cruiser. Een wagen waarmee je in comfort, stijl en rust het continent doorkruist. Niet voor niks speelde de cabrio een hoofdrol in de fameuze roadmovie Thelma & Louise (1991). Zijn rol in Francis Ford Coppola’s The Outsiders (1983) is evenmin te versmaden.

De Breitling Top Time Thunderbird doet de iconische auto eer aan met een rode band, een strakke witte wijzerplaat waarop het groenblauwe autologo goed te zien is en rode chronograafwijzers. Net als de andere varianten hebben de sub-dials de vorm van een ‘squircle’, een kruising tussen rond en vierkant. Prijs: € 7.550.

Tags : Breitling
0024 Editorial Team

The author 0024 Editorial Team

When we started publishing our first high-end watch magazine in 1999, we had only one intention: increasing the popularity of high-quality mechanical watches. Now, many years later, this has not changed at all. In 2017 we have reinvented ourselves to serve our readers in a different and better way. Starting in 2017, the new 0024 is again better equipped to interact with the changing world of high-end watches. The new 0024 HORLOGES magazine (written in Dutch) will be at least a 200 pager: that’s twice the volume of our magazine in the old days.