close
NewsNieuws

Face-2-face met de nieuwe Hamilton Jazzmaster

Hamilton Jazzmaster Face-2-face

De Jazzmaster Face-2-Face III limited edition geeft een nieuwe twist aan het design van horloges met een roterende horlogekast.

Klassieke karaktertrekken

De nieuwe face-2-face Hamilton Jazzmaster is derde generatie Jazzmasters sinds de lancering in 2013. Deze jongste creatie heeft een afmeting van 44 mm en een dikte van 17,25 mm. Met dit formaat is Hamilton erin geslaagd de klassieke karaktertrekken van het chronograafontwerp Jazzmaster te respecteren. De langwerpige nokken die in een vloeiende beweging een geheel vormen met de kast, de smalle bezel en de afgeronde trapeziumvormige pushers zijn ook in dit model aanwezig.

Draaibaar voor een tweede uiterlijk

Verwijzend naar de naam, biedt de Hamilton Jazzmaster Face-2-Face III twee paar wijzerplaten die door middel van een draaibare kast op elk moment gewisseld kunnen worden. Via een as die loopt van de 3-uurspositie naar de 9-uurspositie toont deze Hamilton zijn tweede karakter. Aan deze zijde kan een tachymeter- en een pulsometerschaal bediend worden. Daarnaast wordt middels de geskeletteerde wijzerplaat van saffierglas met anti-reflectiecoating, het H-41 automatische chronograaf uurwerk zichtbaar, dat een gangreserve heeft van 60 uur.

Limited edition

De voorzijde van de Hamilton Jazzmaster Face-2-Face III limited edition voorziet in de tijdsweergave en biedt eveneens chronograaffuncties. Terwijl de tijd op de buitenste ring wordt weergegeven, houden de drie chronograafwijzers de verstreken uren, minuten en seconden bij. De wijzerplaat is deels geskeletteerd, waardoor volledig zicht op de zwarte, verzonken datumring ontstaat. Voor de uurwijzer en de doorlopende secondewijzer plus de subdial op 6 uur gebruikt Hamilton een mooie blauwe kleur. Dit voegt een prettig en sportief contrast toe aan deze zijde van het in zwart en antraciet uitgevoerde horloge.

Zwaargewicht zonder restricties

Voor de liefhebber van klassieke horloges is de Jazzmaster Face-2-Face III, ondanks zijn klassieke kenmerken, een redelijk zwaargewicht. De originele en verfrissende innovaties die schuilgaan achter de traditionele horlogekast bewijzen hiermee dat horlogedesign zich geen regels laat opleggen.

Let’s face it

Deze limited edition uit de Hamilton-stal is een hoogwaardig statement piece, wat knap is voor een horloge in een prijsklasse die onder de 3.000 euro blijft. De Hamilton Jazzmaster wordt geleverd met een bruine leren horlogeband met blauwe stiksels en een edelstalen sluiting. Face-2-Face III heeft een beperkte oplage van 999 stuks.

 

 

 

Tags : Hamilton
0024 Editorial Team

The author 0024 Editorial Team

When we started publishing our first high-end watch magazine in 1999, we had only one intention: increasing the popularity of high-quality mechanical watches. Now, many years later, this has not changed at all. In 2017 we have reinvented ourselves to serve our readers in a different and better way. Starting in 2017, the new 0024 is again better equipped to interact with the changing world of high-end watches. The new 0024 HORLOGES magazine (written in Dutch) will be at least a 200 pager: that’s twice the volume of our magazine in the old days.