close
News

‘Gouden tijden’ met Frederique Constant Classic Moonphase Date

De zomer van 2024 brengt een primeur voor Frederique Constant. Voor het eerst heeft het merk een massief 18-karaats roségouden Classic Moonphase Date uitgebracht met het nieuwe kaliber FC-716. Sinds 2023 hebben alle gouden horloges van Frederique Constant een kast vervaardigd uit massief goud. De Classic Moonphase Date Manufacture is het eerste massief gouden horloge uit de FC-716 serie. De oplage van dit model is beperkt tot slechts 150 stuks, elk met een unieke gravure en nummering. Net als zijn voorganger wordt het geleverd met een garantie van vijf jaar in plaats van drie jaar.

Tijdloze maanfase

De Classic Moonphase Date Manufacture is een van de meest iconische modellen binnen de manufactuur-collectie van Frederique Constant. Het model combineert de klassieke esthetiek van de horlogerie met moderne technologie en innovatie. De maanfasecomplicatie op zes uur toont de fasen van de maan vanuit het perspectief van de aarde. Rondom de maanfase zijn de dagen van de maand af te lezen. De minutencirkel en de ‘ui-kroon’ verwijzen naar klassieke horloges uit de jaren ’40 en ’50. Ondanks de vele klassieke elementen oogt het horloge tegelijkertijd modern, mede dankzij de krokodillenleren band in marineblauw met stiksels.

Innovatief FC-716 Uurwerk

In 2023 vierde Frederique Constant zijn 35-jarig bestaan. Het merk staat al even zo lang bekend om zijn uitmuntende mechanische uurwerken. Het gebruikte FC-716 kaliber is het resultaat van de expertise die het merk in de loop der jaren heeft opgebouwd. Het uurwerk is volledig versierd met côtes de Genève en cirkelgravering, te bewonderen via het transparante achterdeksel. Het is een zeer nauwkeurig uurwerk, aangedreven op 4 Hz. Het horloge is goed bestand tegen dagelijks gebruik dankzij een soepele terugkeer naar een perfecte oscillatie.

Sterk in eigen uurwerken

In 2004 introduceerde het merk zijn eerste eigen manufactuur-uurwerk, het Heart Beat Manufacture, gevolgd door een uitgebreide collectie in-house uurwerken met complexe complicaties zoals de tourbillon, perpetual calendar en chronograph flyback. De FC-716 maakt deel uit van een serie van nu 33 eigen uurwerken die het merk heeft ontwikkeld. Door het creëren van deze hoogwaardige kalibers wist Frederique Constant snel een prominente positie te veroveren binnen de wereld van luxe horloges. Met het uitbrengen van een massief roségouden uitvoering voorzien van het FC-716 uurwerk, benadrukt Frederique Constant deze verworven positie opnieuw.

Tags : Frederique ConstantFrederique Constant Classics
0024 Editorial Team

The author 0024 Editorial Team

When we started publishing our first high-end watch magazine in 1999, we had only one intention: increasing the popularity of high-quality mechanical watches. Now, many years later, this has not changed at all. In 2017 we have reinvented ourselves to serve our readers in a different and better way. Starting in 2017, the new 0024 is again better equipped to interact with the changing world of high-end watches. The new 0024 HORLOGES magazine (written in Dutch) will be at least a 200 pager: that’s twice the volume of our magazine in the old days.