close
News

Longines en 75e CHIO Rotterdam: ‘Jump into the future’

Longines is onlosmakelijk verbonden met de paardensport. Het merk is hoofdsponsor en officieel tijdwaarnemer van gerenommeerde nationale en internationale wedstrijden binnen de hippische wereld, waaronder CHIO Rotterdam, een van de meest prestigieuze paardensportevenementen van Europa. CHIO betekent elk jaar opnieuw 5 dagen genieten van de paardensport in het Rotterdamse Kralingse Bos, thuisbasis van de vijfsterrenaccommodatie de Rotterdamsche Manège in het Kralingse Bos en ‘De Jockey Club’, één van de oudste sociëteiten van Nederland.

Wereldtop hippische wereld

CHIO vond dit jaar plaats van 19 tot en met 23 juni: als 75ste CHIO Rotterdam in de Longines League of Nations een jubileumjaar. CHIO is het enige grote buitenevenement in Nederland voor paardensport met de hoogste score van vijf sterren voor zowel springen als dressuur en behoort tot de beste internationale evenementen ter wereld. Tijdens het evenement komen de wereldtop uit de hippische wereld en duizenden toeschouwers samen om te genieten van de prestaties van ruiters en paarden die streden om onder andere de Grand Prix Special en de Freestyle to Music in dressuur, de Grand Prix en de Derby in springen.

Watch of the Event

CHIO Rotterdam en Longines zijn, net als de deelnemers, een sterke eenheid. Het Zwitserse horlogemerk is niet alleen sinds jaar en dag verantwoordelijk voor de wedstrijdtijdwaarneming, maar eert de winnaars uit de diverse klassementen ook met speciale prijzen voor hun topprestaties. ‘Watch of the Event’, dat in het teken staat van sportieve prestaties, is onder andere de 42 millimeter edelstalen Conquest Chronograaf met champagnekleurige wijzerplaat, zwarte details en het automatisch precisie-uurwerk L898 met een gangreserve van 59 uur.

Foutloos

Tijdens de 75ste CHIO Rotterdam in de Longines League of Nations waren het de Franse springruiters die alle zeven ritten foutloos reden. Daarmee lieten ze zowel de Zweedse als de Britse teams achter zich en wonnen ze voor de dertiende keer in de geschiedenis van dit evenement de landenwedstrijd. Nederland eindigde op de zesde plaats. De precisie van Longines en de grandeur van CHIO Rotterdam zijn een perfecte match die de slogan ‘Jump into the future’ bevestigt, waar ook de komende decennia nog volop kan worden genoten van elegantie en competitie op topniveau.

Tags : Longines
0024 Editorial Team

The author 0024 Editorial Team

When we started publishing our first high-end watch magazine in 1999, we had only one intention: increasing the popularity of high-quality mechanical watches. Now, many years later, this has not changed at all. In 2017 we have reinvented ourselves to serve our readers in a different and better way. Starting in 2017, the new 0024 is again better equipped to interact with the changing world of high-end watches. The new 0024 HORLOGES magazine (written in Dutch) will be at least a 200 pager: that’s twice the volume of our magazine in the old days.