close
HydroConquest XXII Commonwealth Games Limited Edition

Is deze kleurrijke nieuwe HydroConquest een voorbode van wat komen gaat?

In de bijna 190 jaar dat Longines bestaat, heeft het merk een zeer indrukwekkende staat van dienst opgebouwd. Het staat voornamelijk bekend om de combinatie van mechanica en elegantie, maar ook innovatie is een van de kernwaarden van de bedrijfsvoering. Zo heeft het merk uit St. Imier zich ook altijd ingezet voor sporten. Eind jaren veertig, begin jaren vijftig begon het bedrijf zelfs een aantal apparaten te ontwikkelen voor timing van sporten. Vlak daarna was Longines een hoofdrolspeler in een aantal industriële fusies en overnames, waardoor het uiteindelijk onderdeel werd van de Swatch Group. Zo mag Longines dus worden gezien als grondlegger van Swiss Timing, de Swatch Group-telg die sportwedstrijden van timing voorziet.

Commonwealth Games

De Commonwealth Games is een enorm sportevenement, met atleten uit meer dan zeventig landen en gebieden die het tegen elkaar opnemen. Dit jaar vinden de Commonwealth Games in Birmingham (Engeland) plaats van 28 juli tot
8 augustus. Onlangs kondigde Longines een verlenging aan van het officiële partnership en tijdwaarnemer van de Commonwealth Games. In het kader van die samenwerking gaat het merk gedurfd en veel opvallender dan normaal, met een kleurrijk horloge in beperkte oplage (2022 stuks). Maak kennis met de nieuwe Longines HydroConquest XXII Commonwealth Games.

HydroConquest XXII Commonwealth Games Limited Edition

Longines HydroConquest XXII Commonwealth Games Limited Edition

Om zijn aanwezigheid te vieren, onthult Longines een limited edition HydroConquest die kleurrijk en gewaagd genoemd mag worden. De 300 meter waterdichte, 41 millimeter grote HydroConquest Automatic is heeft namelijk een bijzonder aardige nieuwe kleurstelling gekregen. Gebruikmakend van de levendige kleuren van het evenementlogo als inspiratie, gaan zowel de wijzerplaat als de ring in regenboogmodus, met inzetstukken van felle kleuren voor de 60-minutenschaal op de ring en het minutenspoor op de wijzerplaat. Kleuraccenten zijn ook te vinden op de secondewijzer en rond het datumvenster.

Calibre L888.5

Binnenin bevindt zich de Calibre L888.5 (ook bekend als de ETA A31.L11), een automatisch gepatenteerd uurwerk met een frequentie van 3,5 Hz, een gangreserve van 72 uur en een anti-magnetische siliciumbalansveer. Het horloge wordt gedragen op een roestvrijstalen armband die wordt gesloten door een dubbele veiligheidsvouwsluiting met een geïntegreerde duikextensie.

De Longines HydroConquest XXII Commonwealth Games Limited Edition kost € 1.900.

HydroConquest XXII Commonwealth Games Limited Edition

 

Tags : Longines
Gandor Bronkhorst

The author Gandor Bronkhorst

Horloge-expert en drijvende kracht achter de online kanalen van 0024. Schrijft longreads en volgt horlogenieuws op de voet. Met een carrière bij onder andere Esquire, Monochrome en De Telegraaf kent hij de horlogerie van binnen en buiten.