close

 
Sinds 2015 is TAG Heuer pionier in het luxe Connected-horlogesegment. Met de lancering van twee nieuwe horloges zet het merk die missie extra kracht bij.

Toen TAG Heuer zijn eerste stappen zette in het smartwatch-segment, was het direct duidelijk dat daar goed over nagedacht was. De bedoeling was niet om een smartwatch te maken dat wedijvert met de mechanische producten van het merk. De connected watch moest echt een uitbreiding van het productaanbod worden. Met de luxe-kenmerken van een TAG Heuer, gemaakt om een andere doelgroep te bereiken dan die de mechanische horloges kopen.

42 millimeter

Die missie wordt nu voortgezet met twee modellen in de nieuwe generatie Connected Watches – gebouwd om sportieve prestaties te combineren met de luxe uitstraling van een Zwitsers horloge. De horloges benadrukken elk een aspect van de Connected-identiteit van TAG Heuer: sportiviteit en luxe. De nieuwe generatie van de Connected komt namelijk in een robuuste versie met een kast van 45 millimeter en een iets elegantere versie van 42 millimeter in doorsnee.

TAG Heuer-ceo Frédéric Arnault zegt er over: ‘met deze twee nieuwe, zeer verschillende Connected-horloges hopen we de nieuwe generatie TAG Heuer Connected Calibre E4 naar een breder scala van klanten te brengen en een metgezel te worden in hun dagelijks leven. Van zakelijke tot sportieve activiteiten tot de meest elegante diners.’

Of dit laatste echt gepast is, is persoonlijke smaak, maar de mogelijkheden om het horloge te personaliseren zijn in elk geval steeds ruimer. Klanten kunnen nu namelijk kiezen uit een grote verscheidenheid aan banden, waaronder leer, staal en rubber. Laatstgenoemde komt in verschillende kleuren.

Het nieuwe model biedt uiteraard ook weer een scala van nieuwe wijzerplaten die, zoals het merk zelf zegt, ‘de vele aspecten van TAG Heuer’s Connected-universum benadrukken’. Van wijzerplaten uit de horlogegeschiedenis van TAG Heuer tot moderne ontwerpen die animaties tonen om snelle toegang te verschaffen tot alle informatie die het horloge geeft. Zo biedt de nieuwe ‘Wellness’-wijzerplaat informatie over training rechtstreeks vanaf het startscherm van het horloge, zoals live hartslag en het aantal stappen dat die dag is genomen.

Wear OS3

Ook is het net wat makkelijker geworden om een fitnessroutine bij te houden met de TAG Heuer Sports-app die nu begeleide trainingsroutines levert, evenals fitnessinformatie en sporttracking. In de afgelopen jaren is de sportapplicatie van TAG Heuer vernieuwd, zodat gebruikers zwem-, fiets-, golf-, hardloop- (binnen en buiten) en loopprestaties kunnen bijhouden.

De batterijduur verschilt uiteraard per activiteit, maar is ongeveer één dag voor een volledige lading. Het duurt ongeveer anderhalf uur voor het horloge volledig is opgeladen. Het horloge heeft sensors voor het meten van hartslag, een kompas, een accelerometer, gyroscope, NFC-chip, microfoon en barometer. GNSS: GPS, GLONASS, BeiDou, QZSS en Galileo. De processor is de Qualcomm Snapdragon 4100+ en het horloge verbindt via wifi en Bluetooth 5.0.

De OLED display meet 1.39’’. Ten tijde van de lancering opereert het horloge op Wear OS2, maar wanneer Wear OS3 beschikbaar komt is die kosteloos beschikbaar.

Tags : TAG Heuer
0024 Editorial Team

The author 0024 Editorial Team

When we started publishing our first high-end watch magazine in 1999, we had only one intention: increasing the popularity of high-quality mechanical watches. Now, many years later, this has not changed at all. In 2017 we have reinvented ourselves to serve our readers in a different and better way. Starting in 2017, the new 0024 is again better equipped to interact with the changing world of high-end watches. The new 0024 HORLOGES magazine (written in Dutch) will be at least a 200 pager: that’s twice the volume of our magazine in the old days.