close
News

Legendarische Hamilton maakt comeback


 
Vijftig jaar geleden bracht Hamilton het allereerste horloge met matrix-display uit. En dat mag gevierd worden.
 
Normaal gezien focussen wij ons op mechanische horloges, stukken met een ziel en een kloppend hart. Maar heel af en toe komt daar een bijzonder model tussendoor dat op een batterijtje loopt – maar alleen als dat horloge echt bijzonder is. Precies dat is het geval bij deze PSR van Hamilton.

Het is namelijk vijftig jaar geleden dat Hamilton het eerste digitale horloge ter wereld introduceerde. Deze innovatie wordt herinnerd in de vorm van – u raadt het – een nieuwe versie van dat horloge. Deze nieuwe, volledig zwarte PSR heeft een gestroomlijnd en opvallend design: dat het merk zelf ‘retro-tech op z’n best’ noemt. De PSR is daarmee een eerbetoon aan het erfgoed van het eerste digitale horloge met een gedurfde nieuwe look die dezelfde ‘space age’ vormgeving en matrix-display met helderrode stipweergave aanhoudt als de Hamilton Pulsar bij zijn lancering in 1970.

Hamilton PSR Digital Quartz
 

PSR Digital Quartz

En het moet gezegd worden: het ontwerp heeft nog niks van z’n kracht verloren: het ziet er nog altijd lekker futuristisch uit. Ook dankzij z’n technologie is de PSR actueler dan ooit: zijn hybride lcd- en oled-systeem is zowel innovatief als praktisch. Terwijl deze update ervoor zorgt dat de tijd eender wanneer makkelijk kan worden afgelezen, is een druk op de knop voldoende om het display fel te laten oplichten. Of je nu een stijlvol statement wilt maken of een heuse revolutie teweeg wilt brengen, de PSR is nog lang niet uitverteld.

De kast van de Hamilton PSR Digital Quartz meet 40 millimeter in doorsnee en is gemaakt van staal met een zwarte pvd-coating. De prijs: € 975.

Hamilton PSR Digital Quartz
 

 

Tags : Hamilton
0024 Editorial Team

The author 0024 Editorial Team

When we started publishing our first high-end watch magazine in 1999, we had only one intention: increasing the popularity of high-quality mechanical watches. Now, many years later, this has not changed at all. In 2017 we have reinvented ourselves to serve our readers in a different and better way. Starting in 2017, the new 0024 is again better equipped to interact with the changing world of high-end watches. The new 0024 HORLOGES magazine (written in Dutch) will be at least a 200 pager: that’s twice the volume of our magazine in the old days.