close

De MeisterSinger Perigraph heeft een verfrissende upgrade gekregen die ons inspireert om dit knappe horloge weer eens bij je onder de aandacht te brengen.

De altijd verfrissende en tegelijkertijd stabiele koers die het merk uit Münster volgt, zorgt er altijd weer voor dat onze aandacht getrokken wordt door de vele knappe stukken die de collectie rijk is. Dit keer is het de beurt aan de Perigraph, die alweer in 2009 voor het eerst geïntroduceerd werd, maar nog altijd bijzonder fris oogt.

Na een gewaagde gele “mellow yellow” editie variant in 2021 komt de MeisterSinger Perigraph dit jaar als seriehorloge in twee nieuwe kleuren: zwart met bordeaux en petrol groen. Alle varianten hebben gemeen dat de datumschijf volledig 360 graden zichtbaar is, wat de wijzerplaat structureert en diepte geeft. De stalen kast is vrij fors (43 millimeter in diameter), maar valt keurig om de pols dankzij de vorm van de bandaanzet.

MeisterSinger Perigraph

Een kleine pijl op 12 uur geeft de huidige datum aan. Met deze ongebruikelijke manier om de datum weer te geven, ontving de MeisterSinger Perigraph al in 2009 de gerenommeerde Red Dot Design Award en de Good Design Award. De vintage banden hebben een met de hand genaaide contrastnaad die de casual look van het horloge accentueert.

Binnenin tikt zoals we van MeisterSinger gewend zijn een in Zwitserland geproduceerd uurwerk, in dit geval de Sellita SW200. De eenwijzermodule die daarop gemonteerd is, is MeisterSinger eigen. Het uurwerk heeft een gangreserve van 38 uur en de kast is 50 meter waterdicht.

Sinds 2001 produceert het merk gevestigd in het Duitse Münster een assortiment buitengewone mechanische polshorloges. Ze hebben maar één wijzer, meet een fijne naaldwijzer waarvan de tijd tot op de minuut nauwkeurig kan worden afgelezen. Manfred Brassler, de oprichter van het bedrijf, creëert zijn horloges met dit unieke kenmerk in de technische en culturele traditie van de eerste horlogemakers.

De prijs is overigens heel netjes: € 1.890. Voor meer informatie, zie meistersinger.com.

MeisterSinger: 21 jaar eigenwijs (longread)

Tags : Duits horlogeMeisterSingerMeisterSinger PerigraphPerigraph
Gandor Bronkhorst

The author Gandor Bronkhorst

Horloge-expert en drijvende kracht achter de online kanalen van 0024. Schrijft longreads en volgt horlogenieuws op de voet. Met een carrière bij onder andere Esquire, Monochrome en De Telegraaf kent hij de horlogerie van binnen en buiten.