close
News

Patek Philippe Ref. 6300A-010: duurste horloge ooit

De horlogeprijzen zijn al een tijdje gek, maar dit jaar was er een hoogtepunt dat nooit zal worden vergeten. Op de liefdadigheidsveiling Only Watch in november van dit jaar werd het oude record verbroken met 23,7 miljoen Zwitserse frank met de Patek Philippe Ref. 6300A-010.

Het uitzonderlijke uurwerk dat Patek Philippe schonk aan de liefdadigheidsveiling Only Watch werd op 9 november 2019 verkocht voor 31 miljoen Zwitserse frank, het hoogste bod ooit voor een horloge. Als teken van nederigheid schepte Patek Philippe niet op over dit cijfer. In plaats daarvan deelde de Genèvese horlogefabrikant zijn vreugde om het goede doel te kunnen helpen met de Patek Philippe Ref. 6300A-010.

‘Patek Philippe is trots en verheugd dat dit recordbedrag wordt overgemaakt aan de Monaco Association against Duchenne Muscular Dystrophy (Association Monégasque contre les Myopathies AMM) als bijdrage aan de ontwikkeling van therapieën tegen degeneratieve neuromusculaire aandoeningen’, staat in een verklaring.

Patek Philippe Ref. 6300A-010

Het horloge op de veiling was een uniek stuk, de Patek Philippe Ref. 6300A-010 Grootmeester Chime. Dit is het meest gecompliceerde polshorloge ooit gemaakt, met meer dan 100.000 manuren om te ontwikkelen. Het heeft 20 verschillende complicaties. Voor deze speciale editie is de kast gemaakt van staal en de wijzerplaat van zalm.

Lees ook: Patek Philippe laat zijn historie leven

De eerste Only Watch-veiling werd in 2005 georganiseerd en vindt sindsdien elke twee jaar plaats. Het is uitgegroeid tot meer dan dat; het is een wereldreizend evenement geworden voor horlogebedrijven die hun unieke stukken laten zien en aandacht vragen voor Duchenne Spierdystrofie. De Patek Philippe Ref. 6300A-010 bracht ook miljoenen op voor dit goede doel. Alle horlogebedrijven bieden hun stukken gratis aan op de veiling.

Zie ook: patek.com

Vintage horloges: is de hype voorbij? (longread)

Tags : Patek Philippe
0024 Editorial Team

The author 0024 Editorial Team

When we started publishing our first high-end watch magazine in 1999, we had only one intention: increasing the popularity of high-quality mechanical watches. Now, many years later, this has not changed at all. In 2017 we have reinvented ourselves to serve our readers in a different and better way. Starting in 2017, the new 0024 is again better equipped to interact with the changing world of high-end watches. The new 0024 HORLOGES magazine (written in Dutch) will be at least a 200 pager: that’s twice the volume of our magazine in the old days.