close
NewsNieuws

Chopard haalt inspiratie uit Art Deco en Bauhaus

Chopard heeft een geweldig nieuw horloge toegevoegd aan de iconische L.U.C XPS-collectie: de L.U.C XPS Forest Green. Voor dit model werd inspiratie gehaald uit de Art Deco- en Bauhaus-bewegingen.

Van de horloges uit Chopard’s L.U.C-collectie weten wij altijd twee dingen zeker: ze zullen nooit saai zijn en tegenvallen. Zoals onlangs nog, toen het horlogehuis met de Chopard L.U.C XP Urushi Year of the Dragon nog een zeer bijzonder L.U.C.-model lanceerde. De collectie is overigens vernoemd naar horlogemaker Louis-Ulysse Chopard. In 1860 oprichter van het onafhankelijke familiebedrijf. Het Maison Chopard verenigt traditie met innovatie en kenmerkt zich door ambachtelijk vakmanschap. Qua creativiteit zijn de mogelijkheden eindeloos. Hun state-of-the-art ateliers in Genève en Fleurier staan onder supervisie van Co-President Karl-Friedrich Scheufele.

Ultradun

De nieuwste aanwinst is de ultradunne L.U.C XPS Forest Green. Dit model heeft een kast van 40 mm, gemaakt van duurzaam Lucent Steel. Dit is gerecycled en ultrabestendig staal met een unieke glans. Het bijzondere aan dit materiaal is dat het voor minstens 80% gerecycleerd is. Chopard was het eerste luxemerk dat vanaf eind 2023 de horlogekasten, banden en schakels uitsluitend met gerecycleerd staal fabriceerde. In 2025 wil het maison de recyclagegraad opgekrikt hebben naar maar liefst 90%. In de modellen L.U.C 1860 en de Alpine Eagle 41 XPS werd dit Lucent Steel ook al gebruikt.

Inspiratie

Zoals eerder genoemd haalt de L.U.C XPS Forest Green inspiratie uit de Art Deco- en Bauhaus-bewegingen. De eigentijdse, donkergroene wijzerplaat kunnen we het best omschrijven als “ingetogen elegant”. De esthetische wijzerplaat toont concentrische cirkels met strakke, off-white uur- en minutenmarkeringen en een kleine secondewijzer op 6 uur. De strakke en elegante lijnen in combinatie met het donkere ‘Forest Green’, geeft dit stijlvolle horloge een vintage uiterlijk, uiteraard voorzien van de meest moderne horlogetechnieken.

De Chopard L.U.C XPS Forest Green wordt aangedreven door een ultra-dun kaliber met een dikte van slechts 3.3 mm en een 22 karaat gouden micro-rotor. Twee veertonnen garanderen een gangreserve van maar liefst 65 uur. Het automatisch en chronometer gecertificeerd L.U.C 96.12-L uurwerk is volledig in Chopard Manufacture ontwikkeld en vervaardigd. De band met ecru stiksel is van bruin kalfsleer.

Meer informatie vind je hier

Meer lezen over Chopard doe je hier

Tags : Chopard
0024 Editorial Team

The author 0024 Editorial Team

When we started publishing our first high-end watch magazine in 1999, we had only one intention: increasing the popularity of high-quality mechanical watches. Now, many years later, this has not changed at all. In 2017 we have reinvented ourselves to serve our readers in a different and better way. Starting in 2017, the new 0024 is again better equipped to interact with the changing world of high-end watches. The new 0024 HORLOGES magazine (written in Dutch) will be at least a 200 pager: that’s twice the volume of our magazine in the old days.