close

 

Volgens van 0024 weten inmiddels dat we fan zijn van Rado. Omdat de horloges intelligent, cool, betaalbaar en gewoon goed zijn. En deze Rado Diastar Original toont al die eigenschappen.

Omdat dit het internet is, kunnen we onszelf meteen even factchecken. Terwijl je niemand meer hoorde over de Rado Diastar, gaven wij eerder dit jaar nog aan waarom dit zo’n bijzonder horloge is. Zo schreven we:

“Creativiteit, durf, innovatie en nieuwsgierigheid zijn eigenschappen die in de meer dan honderd jaar aan collecties van Rado terug te vinden zijn. Een mooi voorbeeld hiervan is de DiaStar 1, die in 1962 gelanceerd werd.”

Toen de eerste DiaStar in april 1962 werd gepresenteerd op de horlogebeurs in Bazel, Zwitserland, was het al een bijzondere introductie. En dat begon allemaal met een even eenvoudig als ambitieus idee: de wereld een nauwkeurig horloge van blijvende schoonheid te geven. Een horloge met een eigen, onmiskenbaar design en een blijvende glans. Na jaren van onderzoek en ontwikkeling en met veel pioniersgeest en moed, werd een item met een werkelijk bijzondere vorm en uitstraling geboren: ‘s werelds eerste krasvaste horloge.

Dit klinkt tegenwoordig nogal wiedes, maar indertijd werd staal gebruikt dat veel makkelijker kraste. De Diastar toonde daarmee de experimenteerdrift met materialen die Rado nog altijd heeft.

Lees ook: Rado, innovatie in het DNA

Rado Diastar Original

Vandaag heeft Rado dus het volgende hoofdstuk in aangekondigd in deze saga – de Rado DiaStar Original 60-Year Anniversary Edition. Deze keer in een van Rado’s favoriete materialen: Ceramos. Dit stuk is gemaakt in samenwerking met de Zwitserse ontwerper Alfredo Häberli.

De radiaal geborstelde Ceramos-kap heeft gepolijste hoeken en details op een bijpassende, monochrome roestvrijstalen kast en een saffierglas met zeshoekige facetten. Het automatische uurwerk Rado R764 met 80 uur gangreserve zorgt voor een betrouwbare en nauwkeurige tijdweergave. Dit uurwerk is overigens gebaseerd op de moderne herinterpretatie van ETA’s 2824 kaliber, de Powermatic. Deze Rado DiaStar Original 60-Year Anniversary Edition heeft een prijs van € 2.050, wat een bijzonder goede prijs is voor een designerhorloge met zeer waardige credentials. Het horloge is verkrijgbaar met een stalen band (boven) of een mooie stoffen band, die geweldig samengaat met het gestileerde design (onder).

Naast de bijzondere verjaardagsedities is de nieuwe Rado Diastar Original ook verkrijgbaar in iets gangbaardere varianten, met groene en blauwe wijzerplaten. Deze zijn verkrijgbaar voor € 1.530:

Voor meer informatie, zie rado.com

Rado Captain Cook Chronograph: knappe Zwitserse poster boy

Ref. R12163118

Ref. R12160103

Ref. R12160303

Ref. R12160213

Tags : R12160103R12160213R12160303R12163118Rado Diastar Original
Gandor Bronkhorst

The author Gandor Bronkhorst

Horloge-expert en drijvende kracht achter de online kanalen van 0024. Schrijft longreads en volgt horlogenieuws op de voet. Met een carrière bij onder andere Esquire, Monochrome en De Telegraaf kent hij de horlogerie van binnen en buiten.