close
NewsNieuws

MeisterSinger Edition Primatik 365: De schoonheid van verstilde tijd

Een van die merken die zijn eigen sterke karakter altijd weer op een creatieve manier weet te vertalen naar bijzondere horloges, komt uit Münster. Maak kennis met de MeisterSinger Edition Primatik 365.

De vaste lezer van onze horlogehemel zal het merk MeisterSinger inmiddels van binnen en buiten kennen, maar speciaal voor deze Meistersinger Edition Primatik is het de moeite waard om de filosofie van dit merk uit te leggen. Alle horloges van MeisterSinger hebben één wijzer omdat ze, in de woorden van de Nederlandse ex-ceo John van Steen de tijd zouden moeten relativeren. ‘Want laten we eerlijk zijn, hoe vaak doet die ene seconde er nou echt toe?’

MeisterSinger-horloges wijzen volgens het merk zelf dus letterlijk “naar dat ene vluchtige moment in de tijd, onze ware realiteit, en brengen zo een verstild tijdsbesef over.” Met zulke wijsheid zou je denken dat het merk uit Münster al honderden jaren oud is, maar het tegenovergestelde is waar: MeisterSinger bestaat pas twintig jaar, maar heeft in die tijd een geheel eigen karakter gekweekt.

Lees ook: 21 jaar MeisterSinger: een les in eigenwijzigheid

MeisterSinger Edition Primatik 365

Deze zomer presenteerde MeisterSinger zijn gloednieuwe Primatik-serie horloge. De vandaag geïntroduceerde edition, eh, editie, wijkt behoorlijk af van de serieversie, maar heeft ook een kastdiameter van 41,5 millimeter, wat een keurige maat is.

Het ontwerp van de wit gepolijste wijzerplaat bevat zowel zwarte als blauwe en rode elementen, zonder dat het een kermis is. Het design is zoals altijd evenwichtig en clean. Nieuw bij dit model is tevens de gangreserveaanduiding in de onderste helft van de wijzerplaat.

De extra fijne uurwijzer met zijn pijlpunt, de kleine druppel in het voorste gedeelte en het ronde uiteinde passen perfect in het beeld en geven zoals gebruikelijk de tijd aan op de fijne vijf-minutenschaal. Het fijne serif-lettertype, dat ook in het logo en de modelnaam voorkomt, evenals de subtiel aangevulde indexen op de rand van de wijzerplaat, dragen ook bij aan het creëren van het gevoel dat vintage zakhorloges met zich meebrengen.

Lees ook: MeisterSinger Primatic – stijlvol relaxed

SW270

Binnenin het horloge tikt (zichtbaar door het glazen achterdeksel) het kaliber SW270, dat is geproduceerd door de Zwitserse uurwerkmakers van Selitta. Dit uurwerk staat bekend als een zeer betrouwbaar en kostenefficient werkpaard, dat prima geschikt is voor alledaags gebruik.

Dit kaliber heeft een gangreserve van 38 uur, wat ook meer dan genoeg moet zijn voor dagelijks gebruik, maar niet bijster veel is naar moderne maatstaven. Het is dus duidelijk dat de technische afdeling in Münster een heel pragmatische keuze heeft gemaakt voor de Meistersinger Edition Primatik 365. Het uurwerk is volledig geproduceerd in Zwitserland, de horloges worden geassembleerd in Duitsland.

Het horloge zal worden geproduceerd in een gelimiteerde oplage van slechts honderd stuks en de prijs van de Meistersinger Edition Primatik 365 is € 2.290.

Voor meer informatie over MeisterSinger, zie meistersinger.com/nl

0024 horloge podcast #2: John van Steen over zijn vertrek bij MeisterSinger

Tags : MeisterSingerMeisterSinger Edition Primatik 365Primatik
Gandor Bronkhorst

The author Gandor Bronkhorst

Horloge-expert en drijvende kracht achter de online kanalen van 0024. Schrijft longreads en volgt horlogenieuws op de voet. Met een carrière bij onder andere Esquire, Monochrome en De Telegraaf kent hij de horlogerie van binnen en buiten.