close

De Rado Captain Cook Chronograph is een geweldige toevoeging aan een collectie die we toch al zo konden waarderen. Kijk zelf waarom.

Rado heeft opnieuw een chronograaf geïntroduceerd in zijn moderne familie van Captain Cook-ontdekkingshorloges. Deze collectie werd in 2017 werd geherintroduceerd op basis van een model uit 1962. Sindsdien heeft het model vele verschillende kleuren en vormen gekregen, waarmee het zonder enige twijfel dé poster boy is geworden van het moderne Rado.

Lees ook: Rado, innovatie in het DNA

Rado Captain Cook Chronograph

Nu is dus ook de Rado Captain Cook Chronograph verkrijgbaar en wel in drie versies: twee in staal en een in brons. Het Zwitserse merk streeft ernaar om ook elk horloge in de chronograafcollectie verschillende looks te geven dankzij een reeks “EasyClip” verwisselbare banden en armbanden.

Het bronzen stuk heeft twee verschillende Navo-banden en een leren optie. De wijzerplaten hebben een verloop dat steeds donkerder wordt naar de rand van de wijzerplaat, wat er een tikje retro uitziet. De pijlvormige uurwijzer biedt dan weer sportiviteit, evenals de schroefkroon en -pushers.

Calibre R801

Alle drie de modellen worden aangedreven door het automatische R801-uurwerk met Nivachron antimagnetische veer en een gangreserve van 59 uur. Dit uurwerk wordt net als veruit het grootste deel van alle Swatch Group-kalibers geproduceerd door ETA en is gebaseerd op het modulaire kaliber ETA A31.Het goede nieuws is dat dit uurwerk te zien is door het glazen achterdeksel.

Desondanks is het horloge maar liefst 300 meter waterdicht.

Liefhebbers zullen zich wellicht bezwaren over de datumaanduiding op zes uur, al heeft Rado dit bijzonder cool opgelost door het rode cijfers te geven. Op twaalf uur is het Rado-ankertje te zien, dat meeschommelt met de polsbewegingen en dat aanduidt dat dit een mechanisch uurwerk is.

Dankzij dit uurwerk kan Rado het horloge een beetje slanker maken met een diameter van 43 millimeter en een hoogte van 14,8 millimeter – al is dat formaat nog altijd vrij fors.

De prijzen van de Rado Captain Cook Chronograph beginnen bij € 4.000 voor de stalen kast en lopen op tot € 4.750 (brons).

Voor meer informatie, zie rado.com

Rado Diastar Original: Gewaagd, intelligent en Rado ten top

Tags : ChronograafRadoRado Captain Cook Chronograph
Gandor Bronkhorst

The author Gandor Bronkhorst

Horloge-expert en drijvende kracht achter de online kanalen van 0024. Schrijft longreads en volgt horlogenieuws op de voet. Met een carrière bij onder andere Esquire, Monochrome en De Telegraaf kent hij de horlogerie van binnen en buiten.