close
NewsNieuws

Rado DiaStar Original Skeleton: viriel, stijlvol en vol contrast

Met een opvallend design heeft de DiaStar de afgelopen zestig jaar veel mensen voor zich weten te winnen. Die opmars is nog niet tot staan gebracht, want Rado ontwikkelt de DiaStar nog altijd verder, met de DiaStar Original Skeleton als nieuwste wapenfeit. Nog altijd viriel, maar nu ook volwassen en stijlvol.

“Als we het ons kunnen voorstellen, kunnen we het maken. En als we het kunnen maken, zullen we het maken.” Met dit motto in gedachten is de DiaStar het bewijs dat Rado geen uitdaging uit de weg gaat. Dat was al zo in 1962 toen Rado het horloge met zijn ongebruikelijke en onderscheidende vorm lanceerde. Sindsdien heeft de DiaStar met zijn kenmerkende design een trouwe schare fans opgebouwd.

Om de zestigste verjaardag van de DiaStar Original te vieren, veranderde in 2022 de kast van hardmetaal in een kast van Rado CeramosTM, waarmee de DiaStar van een revolutionair horloge een evolutionair icoon werd. Het ontwerp volgt hiermee Rado’s niet afnemende ontdekkingstocht naar nieuwe materialen als Master of Materials.

DIASTAR ORIGINAL SKELETON

De nieuwe DiaStar Original Skeleton zet het pionierswerk en Rado’s creatieve concept ‘The Art of Skeletonisation’ voort. Zichtbaar is een skeletuurwerk als variant van het automatische kaliber R808, antracietgrijs gecoat in een aansprekend beeld van contrasten. Het uurwerk heeft een gangreserve van tachtig uur en een anti-magnetische Nivachron spiraalveer zorgt ervoor dat het uiterst nauwkeurig en betrouwbaar blijft. Dankzij de saffierkristallen vensters aan zowel de voor- als achterkant kan het automatische uurwerk aan beide zijden worden bewonderd.

VOLWASSEN

De DiaStar Original Skeleton weerspiegelt het algemene karakter van zijn voorgangers, maar de huidige vorm is veel verfijnder. De originele DiaStar was ongetwijfeld viriel, maar het nieuwste model is volwassen geworden; het blijft mannelijk, maar is ook heel origineel en comfortabel stijlvol. De open structuur en het indrukwekkende R808-skeletuurwerk geven het een lichtere en meer luchtige toon.

De donkere toon van de DiaStar Original Skeleton wordt benadrukt door gekleurde elementen in het uurwerk en de bicolor accenten van de wijzers en indexen. Het resultaat is een rijkdom aan contrast. Hierin is bovendien geen detail over het hoofd gezien. Dat zien we in kleine details als de opvallende vorm van de secondewijzer tot de grotere zoals het gefacetteerde saffierglas met een vierkant motief dat doet denken aan een eerder model. De armband is zeer comfortabel met drie rijen in gepolijst roestvrij staal, met een H-link design en afwisselend gepolijste/geborstelde elementen.

Tags : Rado
0024 Editorial Team

The author 0024 Editorial Team

When we started publishing our first high-end watch magazine in 1999, we had only one intention: increasing the popularity of high-quality mechanical watches. Now, many years later, this has not changed at all. In 2017 we have reinvented ourselves to serve our readers in a different and better way. Starting in 2017, the new 0024 is again better equipped to interact with the changing world of high-end watches. The new 0024 HORLOGES magazine (written in Dutch) will be at least a 200 pager: that’s twice the volume of our magazine in the old days.